Sunday, October 25, 2009

marah yang meluap2...

Salam....

Herm....arinie aku rasa tersangat marah..sebelum nie pon aku marah pada perkara yang sama gak..tp arinie memg meluap2 la kemarahan aku nie...

Camnie crita dia..adala sorang housemate aku nie..yang terlalu baek dan penyayang la kununnya pada makhluk ciptaan Allah yang bergelar kucing...tapi, kalo nak sayang sekalipon..berpada-pada la akak oiii....xyah la sampai sisa2 ayam tu dibuang depan pintu umah yang mana bersebelahan dengan tepi tingkap bilik aku nie...adoila akak....busukk....akak tau tak busuk tu ape...kucing tu dah la satu hal...dok tunggu jer la depan pintu umah nie...aku nak buka tingkap tu pon susah...kalo bukak,syik memanjat la die nak masuk dalam umah..hish..membaranya aku....

aritu..akak sonok la dapat balik kg..kami nie..dah la tak dapat balik kg, penat g kelas ganti..balik tu igtkan dapatla makan...tgk2 kucing2 akak dah makan lauk kami dulu...hadoila akak...disebabkan terlalu marah, terpaksalah anak2 kucing tu aku letak kt luar (marah2 pon ade belas lg tau) aku letak dorang dlm kotak,letak kt anjung aku nie kalo ngan kucing tu aku xmarah sgt..sebab die takde akal nak pk..tp akak nie..akak bg kucing tu makan..memang la niat akak tu sangat baik..tau..pahala akak dapat tolong kucing tu...tp kak..kalo akak nak bagi kucing tu makan sekali pon..bagi la die makan kt luar...kat belakang umah..lapik la ngan surat khabar ke..n once kucing tu dah makan, akak buang la sisa2 makanan tu..lalat kak oi..akak cam bahagia jer dapat berbakti kat kucing tu...

akak oh akak...tolong la paham..sebelum kita nak baek ngan makhluk lain..kita kena baek ngan sesama manusia nie dulu...akak xjaga langsung ati housemate2 akak..(ada akak kesah)..minta maaf la akak kalo td aka terasa...aku n nana dah tak tahan sangat dah.. macam2 bau kitorang hidu..tu belom lagi bawah tangga nie yang akak wat umah kucing2 akak nie..bg makan..tp mop bersihkan,xnak..haish...sabar2...

akak marah kitorang..kitorang pon marah akak...xperla akak nak henpas2 pintu..mungkin cara tu akan wat akak ok..tp..marah2 pon...tulang2 ayam depan tingkap bilik kitorang nie buangkan la...
akak..harap2 bila akak praktikal nnt, akak berubah la ek..cian housemate akak..

ok akak..sy nak mintak maaf banyak2..kitorang tegur ape yg patut..muda tak bererti kitorang kena patuh jer..harap akak tak terasa even sy tau akak sangat marah...

Slamat malam...

2 comments:

shuhada said...

sabar, deq.. sabarr..
bg sloe talk sikit, dia xpaham tue.. hehe..

meaa said...

hehehe..berjaya bagi muhasabah diri kat dia..suh dia duk sorang2 mengadap dinding..pk balik apa dia dah wat..bila dah insap,baru bole masuk bilik..terus tidoq..hahaha

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget