Monday, May 31, 2010

kOnvo in nOv...wawawawawa(T___T)



Salam.....

Pagi nie..tergerak nak view UPSIKINI, blog tempat students upsi dapatkan segala maklumat dalam dan luar upsi...

herm..n guess wat.....

aku dapat berita yang sangat menguciwakan jiwa dan raga aku...

xbole nak terima hakikat nie...





KONVO mungkin bulan nOv.....

ooooowhhhhhh..nonononono..
xbole nak terima nie...



sedey...selalu bulan ogos jer..xpenah la sepanjang empat tahun aku study kat sana postpone selewat nie...

lambat sangat..dah konvo pon bulan noV..abis, bila kalanya nak posting pulak..

herm...so, terpaksa aku cari keje laen dulu sementara nak tggu interbiu..
comfirm!!!..

nak cari keje..nak cari keja..nak cari keje.nak cari keje...
♥♥♥♥

Sunday, May 30, 2010

dear rumour...i hate u . (~__~!)

Salam...

ok..cuba korang baca post kt bwah nie..kejadian nie berlaku semalam . seperti biasa, students2 kesayangan aku la yg akan comment dulu...

sorry, nama diorang terpaksa aku padamkan.. nie dialog antara student A n student B..dua2 sangat kelakar dalam kelas..tp diluar kelas, lagi kelakar..
student B nie paling kelakar dan aku pon xsangka soalan tu yang akan ditanya die..
"siapa rumour"

bile check2 semula,
oooooowh....salah aku jugak...pegi letak dear kt rumour tu..

huhuhu....miss them so much (^______^)


♥♥♥♥

Saturday, May 29, 2010

Happy beeeeeelated tEacher's day (◕‿◕✿)


Salam semua .

Aduhai...org dah smbut wesak day, aku baru nak citer pasal teacher's day .
so sorry...lambat sangat .
tp mst korang2 nak tau kan...mcm mane sambutan teacher's day untuk aku kan .

sebelum tu






HAPPY BEEEEEELATED TEACHER'S DAY TO ALL TEACHERS IN THE WORLD


ok..dah puas jerit dah . skarang nie nak mula cerite nie . dah sedia semua?

17 mei adalah tarikh yg dipilih oleh SEMERA untuk menyambut Hari Guru dan 17 mei 2010 jugak merupakan hari terakhir aku di sana . sedey . sangat sedey . tak terkata tau .

herm.... kami bertiga (aku, cikgu adlina n cikgu rashita ) yg merupakan ckgu praktikal disana diminta membuat persembahan sempana sambutan hari guru tu. so, setelah pening2 pikir, kami sepakat nak wat montaj pasal anak didik kami dengan diiringi lagu 'kenangan terindah' .

lepas tu, dengan penuh keayuan aku pon memanggil kesemua anak2 didik kami naik ke pentas untuk turut sama nanges nyanyi dengan kami lagu season in the sun . nie atas permintaan dorang la..nak sangat nyanyi lagu tu . alih2 semua teresak2 nanges..(T_____T)

disebabkan sambutan yang sangat menggalakkan .sebab dah wat students laen pon nanges..huhuhu..dorang mintak nak nyanyi lagi..so, kitorang ajak dorang nyanyi lagu 'Sempurna' .ditujukan khas bukan buat kami bertiga tetapi buat guru2 SEMERA .

memang persembahan tu tak plan langsung..semua pelajar berdiri dan nyanyi lagu 'sempurna' ramai2 . terharu sangat .

dan akhirnya....sesi memberu hadiah .suke . (◕‿◕✿)

mcm biase, layannnn je la ek..








♥♥♥♥

Friday, May 28, 2010

it's farewell....(T_____T)

Salam.....

herm..lama jugakkan aku tak update blog nie....bukan ape...paham2 je lakan, bile dah balik umah nie..lambat la seket nak on9 pon...

so...ade beberapa laporan nak aku smpaikan..ade sedey n happy...but...sedeyla yang banyak nie..

ok..back to n3......aku nak citer pasal SEMERA kesayangan aku....(^____^)

17 mei yang lepas was my last day being practical teacher at SEMERA...so, budak2 nie dah plan nak wat farewell party dekat taman metropolitan batu....cantik sgt taman tu...ape yg speselnye aritu, cikgu2 praktikal dorang nie la yang akan masak untuk dorang....vavavava...bukan main best betul idea tu kan....never mind...students punyer pasal..

asalkan korang dapat A maths n pass wif flying colours in physics dah la ek...

so, 16 mei...setelah semalaman tak tdo, kitorang pon sama2 menyambut farewell party tu yang mane disertai oleh kelas2 yang kitorang ajar nie...
4 bestari, cekal, dinamik, gemilang, harmoni n ikhlas......

layn je la ek...





♥♥♥♥

Monday, May 10, 2010

SELAMAT HARI IBU....

Salam.....

mak....lurve you so much...till the end

rasanya belum terlambat lagi kot nak wish selamat hari ubu pada semua insa yang bergelar ibu especially kapada followers2 ku yang tersayang nie...

korang dah wish ke??

macam mane sambutan tahun nie..sonok??mak2 or ibu2 or mama korang eppy tak??

ha..aku dah wish..sebab tu asyik menanya je ..hehehe...

tapi..wish pon melalui phone jer..nak jumpa, minggu depan baru balik kedah..(T_____T)
n of coz no celebration..but, mom seem's so happy...why???

coz awan danial ade..hehehe...
skang nie, aku yang bongsu nie pon rasa terabai.....ngade je kan..
hehehe

ok la....pada yang belom wish...g wish cepat2..
n...nak celebrate or shows appreciating kt ibu2 korang bukan kena tunggu mother's day jer tau...bile2 jer bole....lurve never end...

till then...see ya..(^___^)
♥♥♥♥

Sunday, May 9, 2010

Contest Senyuman Paling Menawan...

Salam....

Selamat berweekend..(^____^)

First of all..aku nak gtau koarang nie..nie 1st time aku join contest. bukan ape..sebelum nie ade je rasa keterujaan nak join tu..tp, ada je kekangan yang menyukaarkan aku join contest2 nie...so, arinie, aku cuba luangkan masa untuk join contest nie.. apa yang buat aku tertarik kau memang deboom contest ni agak spesial special sebab main tag-tag pulak, jadi, dengan rasa penuh malu2 dan segan2, aku join contest ni, ok! Ni sebab my lurvely sis la tag aku ni.. hehehe. ooowh sis...u always know the beauty of me..hikhikhik.

So, inilah syarat-syaratnyer:
1: contest nie terbuka tuk semua peringkat umur. --> sangat2 yakin aku layak..
2: 1 gambar je ( GAMBAR ANDA) --> dOne
3: gambar mestilah senyum yang memang ikhlas --> senyuman aku sentiasa terpamer keikhlasan.. perasan kejap..lalalala~
4: gambar BERSEORANGAN --> silalah menilai..(^___^)
5: mestilah menjadi follower miss chentazetty --> sUdah....
6: sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n link kan kepada miss chentazetty --> sUdah jUgak..
7: tag kan kawan2 anda minimum 4org.. make sure org anda tag 2 tau bahawa dia telah di tag --> siaP..
8: tarikh penyertaan tutup pada 20 Mei 2010 --> silalah join ek pada yang di tag tu..cepat godek2 gambar korang yang mane ade semua2 ciri2 yang dikehendaki cik chenta kite nie...(^_________^)

dan..selepas digOdek2 my picture aku...so, inilah hasilnya
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TaDaaaaaa.......~

silalah abaikan background itu.....

dan insan yang terpilih untuk meneruskan contest ini adalah....

1. my bez2 x-rumate => cik nana
2. tuan empunya mikylayna => akak sab
3. kenalan di blog => miss gOoseberries
4. juga kenalan di blog => Cik Emi

dan ini sticky pic seperti yang diminta...

saya suka senyum kerana senyuman nie kan pengubat duka..ala..lagipun..senyum nie kan salah satu rahsia awet muda..so, marilah kita senyum beramai2....(^_______^)

♥♥♥♥

Thursday, May 6, 2010

PEKA.......






Salam....

Apa khabar u olls....

Ok, seperti biasa, cerita mestilah berkisarkan kepada tajuk entry kan...so, entry kali nie simple jer tajuk die..PEKA...

PEKA??? ape tu PEKA?? kenapa aku pakai semua huruf besar?? kenapa??

hahahahha...over je kan... nie ha..cite minggu lepas..alaaaaa,,baru sempat upload gambar..so, kena tunggu gambar diupload, baru la rasa semangat nak citer kan...miggu lepa aku ade conduct PEKA pada students aku kelas 4 Cekal..PEKA fizik..alaaa..korang po mesti penah buatkan PEKA nie..tipula kalau korang cakap tak pernah...

ok, aku diminta Guru Pembimbing aku untuk conduct dua kali PEKA budak2 nie..sepatutnya, dua kali la aku conduct, tp disebabkan kekangan masa yang sangatlah dasyat...korang tengok je la entry2 aku sebelum nie yang lebey cenderung kepada keluhan, jadi, terpaksalah..diulang dengan suara yang sangat lantang...TERPAKSA...aku terpaksa buat serentak dua2 experiment nie..

eksperimen nie simple jer...pasal ayunan bandul dan jugak ketegangan spring. jadi, aku dah bahagikan la budak2 nie kepada dua kumpulan yang besar...setengah buat experiment ayunan bandul dan setengah lagi buat experiment ketegangan spring....lama betul dorang nie tak buat experiment...yela..asyik kena observe jer..so, kali nie aku bagi peluang dorang santai2 jer buat experiment..takde la pressure sangat kan..

then, lepas waktu kedua, aku mintak dorang switch experiment..so, semua orang dapat merasa kedua2 experiment tu...adilkan...(^_____^)

ok...skarang..lepas puas berceloteh, giliran korang cuci mata lak ek...


Tuesday, May 4, 2010

kakak vS otrOman



Salam....

entry aku kali nie kalau korang perasan la kan..lebey kurang entry akak aku..hehehe...

yela..kakak makin obses dengan otroman die..hehehe sampaikan aku pon dipaksa buat otroman and raksasa dengan lego die.. bukan main sonok die bile dapat otroman and raksasa lego tu...memang tak lepas dari tangan la.. bile aku nak ambil gambar die...lagi la sonok die...korang tengok je la, bukan main lagi kakak posing dengan lego2 die tu..hehehe..

kakak start minat otroman nie bile die tertengok rancangan otroman kosmos di astro ceria. start dari aritu, terus die asyik tanya bile lagi dapat tengok otroman kosmos tu..ari2 la..tengah ari, petang, malam...semua tanya.. sampaikan kalau ajak die g makan kat luar, die tanya, sempat lagi tak tengok otroman kosmos..hehehe..tu belum lagi kalau iklan..isau la die..takot citer tu dah abis..bile citer tu dah abis, mesti die tanya, bile lagi ade cite otroman..hehehe

ha....kalau temankan kakak tengok otroman..atau ape2 citer la kan...mesti dipersiapkan ilmu didada...sebab kena bersedia dengan apa sahaja soalan die yang pastinya bermula dengan "kenapa"...

contoh la kan..macam aritu tengok dengan die, "kenapa otroman tak pakai pedang...?", "kenapa otroman pakai seluar..?" "otroman ade jari tak..?" n soalan yang paling kelakar dan aku paling tak sangka la kan...

"acu, otroman sikat rambut tak...?"

aduyai..kakak...so sweet...(^_______^)

sekarang nie, bukan saje otroman kosmos, otroman dyna, otroman tiga, otroman taro, otroman nexus, semua die dah kenal....and betapa undatenya anak buah aku yang sorang nie, sampaikan mintak mama die bukakan cite otroman2 nie dekat youtube ha...see...budak zaman sekarang....


Monday, May 3, 2010

Silibus ooooohhhh silibus

Salam u ollssss..

Ape Khabar??

Herm...aku kepeningan sebenarnya nie..
sempat tak ek aku nak abiskan silibus nie..

aduyai...


geramnye.....
napela suke sangat amik waktu aku ntah..ade je even kat skolah nie..wat la time lepas skolah ker..time rehat ke..nie tak..time kelas fizik aku jugak yang dorang nak amik pon...haish....

asyik burn jer kelas..nak wat forum la..ape la..

aku bukan tak menyokong aktiviti sekolah..tp biala kena masanya tu...
tak suke la macam nie...

hukhukhuk....



guru pembimbing ade lagi sekali nak observe..dah sibuk die tanya bile nak observe..aku pon dah prepare dah semua,nak mintak die observe esk..alih2...kelas xde pulak...

so..students....sy akan cuba ganti kelas nie..nak buat mcm mane..kalo tak, kamu semua tak sempatlah nak buat revision..



Saturday, May 1, 2010

Mode Gumbira...(✿_✿)

Salam....

sonok arinie...

akhirnya, berjaya jugak aku buat blog untuk students2 aku..

dorang asyik mintak notes jer..

budak2 sekarang..sgt up-to-date..

so, aku pon tak nak la ketinggalan kan...terus jer create blog..

Einstein jR.

blog nie lebey kepada nota2 fizik dan ada jugak aku link kan dengan beberapa blog yang dibuat oleh cikgu2 lain tentang sunjek yang dorang ajar..

harap, blog nie akan diterima la dan dapat membantu students aku khasnya serta pelajar2 jurusan fizik umumnya..


p/s:ayat kali nie mcm skema jer kan..hehehe

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget