Thursday, May 6, 2010

PEKA.......






Salam....

Apa khabar u olls....

Ok, seperti biasa, cerita mestilah berkisarkan kepada tajuk entry kan...so, entry kali nie simple jer tajuk die..PEKA...

PEKA??? ape tu PEKA?? kenapa aku pakai semua huruf besar?? kenapa??

hahahahha...over je kan... nie ha..cite minggu lepas..alaaaaa,,baru sempat upload gambar..so, kena tunggu gambar diupload, baru la rasa semangat nak citer kan...miggu lepa aku ade conduct PEKA pada students aku kelas 4 Cekal..PEKA fizik..alaaa..korang po mesti penah buatkan PEKA nie..tipula kalau korang cakap tak pernah...

ok, aku diminta Guru Pembimbing aku untuk conduct dua kali PEKA budak2 nie..sepatutnya, dua kali la aku conduct, tp disebabkan kekangan masa yang sangatlah dasyat...korang tengok je la entry2 aku sebelum nie yang lebey cenderung kepada keluhan, jadi, terpaksalah..diulang dengan suara yang sangat lantang...TERPAKSA...aku terpaksa buat serentak dua2 experiment nie..

eksperimen nie simple jer...pasal ayunan bandul dan jugak ketegangan spring. jadi, aku dah bahagikan la budak2 nie kepada dua kumpulan yang besar...setengah buat experiment ayunan bandul dan setengah lagi buat experiment ketegangan spring....lama betul dorang nie tak buat experiment...yela..asyik kena observe jer..so, kali nie aku bagi peluang dorang santai2 jer buat experiment..takde la pressure sangat kan..

then, lepas waktu kedua, aku mintak dorang switch experiment..so, semua orang dapat merasa kedua2 experiment tu...adilkan...(^_____^)

ok...skarang..lepas puas berceloteh, giliran korang cuci mata lak ek...


6 comments:

nabilah_2908 said...

hrumm..bila tgk gambr2 studnt kt lab ni..teringt time2 sekolah dulu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JEALOUS NYER..!!

ARC™ said...

dlu aku klas PEKA. klas sampai malammmmm
pastu aku berenti, dan terus result naik mendadak

✿ shuhada said...

cekgu.. nak tanya.. cekgu ni hat paling kecik dlm klas tu ka?

hehehe.. gurau ja cekgu, jgn marah, nnti kena juai!

ummi maisarah said...

nabilah:

hehehe..sonokkan jdi students..tp students dulu2 dah xsama macam sekarang...dulu2 sekolah sangat bez..(^____^)

ummi maisarah said...

ARC:

dasyat ek..smpai malam....

ummi maisarah said...

kakda:

ooowh..kecik tu sama la dengan comey kan..jd kiranya, cikgu paling comey la kan...(^____~)

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget