Saturday, July 17, 2010

saya dahhhhh...anda?

Salam semua...

Saya dahhhh...anda???


haha..nie bukan nak promote iklan KWSP ke ape oke..
tapi saje je nak wat havoc seket nie...

hahahaha(gelak dulu...)

sebenarnye, aku baru je daftar mengundi tadi..
ha...korang kagum tak...kalo korang dh lama daftar n siap penah beberapa kali mengundi pon, korang buat2 la kagum oke..=)

tadi masa di kedai, kebetulan ada auntie sorang nie datang nak fotostat borang ape ntah..
then.....

auntie: adik, dah daftar ke mengundi??
auntie tu tny smbil tunjuk2 kat aku..

aku yang cOmel:belum lagi...(sambil tersengih2 kat bos aku)

auntie: umo berapa? dh bole mengundi?

aku yang cOmel: 22 dah..tp tak daftar lagi..

auntie: ha, bole la daftar kt sini..mintak ic je...

aku yang comel pon bergegas mendapatkan icnyer...
sekembalinya aku yang cOmel...

aku yang cOmel: nie makcik....

auntie tu terus amik ic aku yang cOmel n isi form..

auntie:..pendidikan adik??spm kan..

aku yang cOmel: ijazah makcik...

auntie: ijazah????? (mata makcik tu terkebil2..betul,,tak tipoo..) belum dapat keje lagi ke?

aku yang cOmel: saya ngah tunggu interview makcik..

auntie: ooooo...kpli ek..
(aduh.....kpli pulak.....kecik ati aku tau..sensitip nie kalo sebut kpli)

aku yang cOmel: tak la makcik..saya nie graduan UPSI..(dengan penuh bangga tau..=))

auntie: ooooo...bagos2..makcik daftarkan kamu tuk parti ***** ye (hahaha..nie rahsia)

sebenarnya aku pon tak tau nak ngundi sape...serius..aku tak minat pon pasal politik nie..tapi sejarah spm aku A1 tau..as long aku dapat idop aman, malaysia pon tak dijajah semula..aku akan sokong la sesape yang memerintah tu...

*korang dah daftar ke? kalo belum....g cepat2..=)




♥♥♥♥

Friday, July 16, 2010

waaaaahhhhhh...

Salam semua..

herm...semenjak dua menjak nie..
aku macam takde life pulak..
yela, pagi bangun. pegi keje, balik dah kul7 malam..
mata dah berat, ngadap facebook kejap, pastu tido..

waaaaaaahhhh (wah disini bukan menunjukkan rasa kagum tau..)
makin hari, makin malas pulak nak keje..

hahahaha...tengok tu, bile dah keje, ngadu letey....
bile tak keje, ngadu takde duit...
alahai...


*bersyukurlah dengan ape yg kite ade...

♥♥♥♥

Sunday, July 4, 2010

entry ngade...lalala~

Salam...


hye semua..pe khabar??
happy sunday..

nape ek aku cakap entry ngade..??

hehehe..ekceli, juz wanna share sebuah lagu yang aku mula addicted dah nie..

Nadiku – Sabhi Saddi


Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku


ape kaitan pulak ngan ngade nie ek..??

hehehe..my mok yg bg..ooohh.tetiba rasa sangat disayangi lak
suke3...♥♥♥

*p/s: kalo korang dah lama dengar lagu nie, buat2 la baru je dengar ek..hehehe..kang obvious sgt aku nie ketinggalan..
kekadang, berjauhan lebih membahagiakan..stuju??

♥♥♥♥

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget