Saturday, July 17, 2010

saya dahhhhh...anda?

Salam semua...

Saya dahhhh...anda???


haha..nie bukan nak promote iklan KWSP ke ape oke..
tapi saje je nak wat havoc seket nie...

hahahaha(gelak dulu...)

sebenarnye, aku baru je daftar mengundi tadi..
ha...korang kagum tak...kalo korang dh lama daftar n siap penah beberapa kali mengundi pon, korang buat2 la kagum oke..=)

tadi masa di kedai, kebetulan ada auntie sorang nie datang nak fotostat borang ape ntah..
then.....

auntie: adik, dah daftar ke mengundi??
auntie tu tny smbil tunjuk2 kat aku..

aku yang cOmel:belum lagi...(sambil tersengih2 kat bos aku)

auntie: umo berapa? dh bole mengundi?

aku yang cOmel: 22 dah..tp tak daftar lagi..

auntie: ha, bole la daftar kt sini..mintak ic je...

aku yang comel pon bergegas mendapatkan icnyer...
sekembalinya aku yang cOmel...

aku yang cOmel: nie makcik....

auntie tu terus amik ic aku yang cOmel n isi form..

auntie:..pendidikan adik??spm kan..

aku yang cOmel: ijazah makcik...

auntie: ijazah????? (mata makcik tu terkebil2..betul,,tak tipoo..) belum dapat keje lagi ke?

aku yang cOmel: saya ngah tunggu interview makcik..

auntie: ooooo...kpli ek..
(aduh.....kpli pulak.....kecik ati aku tau..sensitip nie kalo sebut kpli)

aku yang cOmel: tak la makcik..saya nie graduan UPSI..(dengan penuh bangga tau..=))

auntie: ooooo...bagos2..makcik daftarkan kamu tuk parti ***** ye (hahaha..nie rahsia)

sebenarnya aku pon tak tau nak ngundi sape...serius..aku tak minat pon pasal politik nie..tapi sejarah spm aku A1 tau..as long aku dapat idop aman, malaysia pon tak dijajah semula..aku akan sokong la sesape yang memerintah tu...

*korang dah daftar ke? kalo belum....g cepat2..=)




♥♥♥♥

1 comment:

siti nurkhijah said...

hehehe...
tumpang bangga kazen ada ijazah...

aku baru daftar thn ni... tu pun laki aku yg tulung daftar undi pos under tentera...

lgpun aku muda lagi kan???

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget