Saturday, October 31, 2009

pEnat bUt tOtally haPpy...

Salam...

herm...minggu lepas (since dah nak masuk minggu baru pon nie..) aku berjalan jer..dari hari selasa tu. sampai la petang tadi..

ekceli, selasa tu aku kuar ngan best buddies aku kt UPSi nie..sape lg kalo bukan nana, mimah n misah..herm..1st time aku kuar g kl ngan mimah n misah nie..plan asal kitorang nak g OU..tp since kitorang pon xtau sangat jalan nak g situ..so, kitorang terjah jela tempat mana yang mampu...times square la yg kitorang terjah tu..since weekdays..xdela ramai sangat orang..na jalan2 pon rasa sonok sket la..


sampai jer tS, kitorang terus terjah GSC beli tiket..sebaik la berstatus students lagi..dapat la student's price..then, sementara tuggu nak tgk citer papadom tu..perut pon berkeroncong..nana sejeskan g makan kat Vivo..sedap..aku paling suke mushroom su die..abisla mushroom sup mimah aku bedal..hehehe..oriental baked rice die pon sedap..memang puas ati la plus puas bergambarla kitorang kat sana..

lepas menggembirakan perut masing2..dengan wajah n mood yang ceria,kitorang pon window shopping la kejap.then, kul 3.15, kitorang pon gerak la...papadom..here we come...cite die sedap sangat..aku n mimah bole ontrol lagi even banyak part yang menyentuh jiwa kecil nie..misah n nana la..beria dorang nangis..hehehe..memang patut pon..tp citer nie memang sampai la msg die kt kitorang...

kul 5.30 camtu..citer pon abis..dah siap2 kesat airmata masing2, aku pon berpisah la ngan dorang..coz, aku akan ke umah kakda till saturday(^_^)

Sunday, October 25, 2009

Harinie....

Salam...

Harinie aku telah buat perkara yang aku seniri pon tak percaya..

Pagi2 buta lagi aku dah bangun (tu pon sebab nana dah bangun and siap2 nak g kedai beli downy)...nana gtau lalat banyak kat luar-hurung sisa2 ayam semalam tula...nana mintak aku tegur la akak tu...hermm aku dengan muka sememey nie bangun la..cam kena pukau ngan nana..hihihi..

keluar bilik,tgk akak tu dah masuk bilik die..aku pon masuk bilik semula.nana nak kuar g kedai dah..lahai..kucing lak kat depan pintu umah.terpaksa la aku mengawal selia kat depan pintu tu kejap..then aku tengok akak tu ngah siap2 breakfast kt dapur...herm..nak tak nak,kena gak gtau..

so..dengan setabah ati,aku pon beranikan diri cakap ngan akak tu..aku marah2 po semalam,nak tego orang nie aku tak suke sangat...susah.. aku pon cakap la..xplain kat die..bg inquiry learning kat die..suh die pk jap camne kalo die kat tempat kitorang nie..

and.....

wow....

aku tak sangka die bole terima teguran aku..die pon ngaku la die salah (tp die kata kitorang pon salah...cait..)..tp xpela..as long die xbagi kucing2 tu makan depan umah n tak bawa kucing2 tu masuk umah dah la....

haha..kelakar lak pk..

petg td,aku nak masak air,akak tu ngan makan..die siap pelawa aku makan sekali la..herm..amazing...since org berbaik ngan kite, aku pon berbaik2 la..

moral of da story...

ape ek...ha...sebelum kite nak berbaik ngan makluk laen..kite kena la berbaik sesama manusia dulu..(^_^)

marah yang meluap2...

Salam....

Herm....arinie aku rasa tersangat marah..sebelum nie pon aku marah pada perkara yang sama gak..tp arinie memg meluap2 la kemarahan aku nie...

Camnie crita dia..adala sorang housemate aku nie..yang terlalu baek dan penyayang la kununnya pada makhluk ciptaan Allah yang bergelar kucing...tapi, kalo nak sayang sekalipon..berpada-pada la akak oiii....xyah la sampai sisa2 ayam tu dibuang depan pintu umah yang mana bersebelahan dengan tepi tingkap bilik aku nie...adoila akak....busukk....akak tau tak busuk tu ape...kucing tu dah la satu hal...dok tunggu jer la depan pintu umah nie...aku nak buka tingkap tu pon susah...kalo bukak,syik memanjat la die nak masuk dalam umah..hish..membaranya aku....

aritu..akak sonok la dapat balik kg..kami nie..dah la tak dapat balik kg, penat g kelas ganti..balik tu igtkan dapatla makan...tgk2 kucing2 akak dah makan lauk kami dulu...hadoila akak...disebabkan terlalu marah, terpaksalah anak2 kucing tu aku letak kt luar (marah2 pon ade belas lg tau) aku letak dorang dlm kotak,letak kt anjung aku nie kalo ngan kucing tu aku xmarah sgt..sebab die takde akal nak pk..tp akak nie..akak bg kucing tu makan..memang la niat akak tu sangat baik..tau..pahala akak dapat tolong kucing tu...tp kak..kalo akak nak bagi kucing tu makan sekali pon..bagi la die makan kt luar...kat belakang umah..lapik la ngan surat khabar ke..n once kucing tu dah makan, akak buang la sisa2 makanan tu..lalat kak oi..akak cam bahagia jer dapat berbakti kat kucing tu...

akak oh akak...tolong la paham..sebelum kita nak baek ngan makhluk lain..kita kena baek ngan sesama manusia nie dulu...akak xjaga langsung ati housemate2 akak..(ada akak kesah)..minta maaf la akak kalo td aka terasa...aku n nana dah tak tahan sangat dah.. macam2 bau kitorang hidu..tu belom lagi bawah tangga nie yang akak wat umah kucing2 akak nie..bg makan..tp mop bersihkan,xnak..haish...sabar2...

akak marah kitorang..kitorang pon marah akak...xperla akak nak henpas2 pintu..mungkin cara tu akan wat akak ok..tp..marah2 pon...tulang2 ayam depan tingkap bilik kitorang nie buangkan la...
akak..harap2 bila akak praktikal nnt, akak berubah la ek..cian housemate akak..

ok akak..sy nak mintak maaf banyak2..kitorang tegur ape yg patut..muda tak bererti kitorang kena patuh jer..harap akak tak terasa even sy tau akak sangat marah...

Slamat malam...

Saturday, October 24, 2009

UPSi.....Kisahnya Bermula diSini.....

Salam....

Malam nie..since aku takde mood nak siapkan editing thesis, so,aku amik kesempatan kumpul smula pic2 sepanjang aku kat UPSI nie...(sebenarnya ada banyak lagi..tp ni antara yang aku paling akan rindu dan igat la)...Banyak kenangan sepanjang 3tahun setengah aku kat UPSI nie...herm..gonna miss ue gUys so much=)

Kisahnya bermula disini......

Pertama sekali bila aku dapt tahu aku akan berlajar di Upsi...akulah org yang pling sedey..mahu tak,aku sorang jer tercicir dari bez fens aku..

Then, 1st day mendaftar,org pertama yang aku kenal adalah Hanis..dialah rumate aku since aku sem1 till sem2..kitorang become close bermula minggu orientasi tu. then, aku mula kenal dila..dak satu aras dengan aku di matrx dulu..cuma kenal2 cam tu jer..since no matrx kitorang dekat2..kitorang slalu dapat kelas skali..dats make us become closer and closer..

Bila sem3,Hanis xdapat kolej, so tggal aku n dila jer..ari demi ari (ayat cam dlm novel...),kitorang pon mula renggang ngan Hanis...tp still keep in touch la..banyak xtvt kitorang g skali...g Sungkai, g Genting, shopping2 kat kL, g Cameron n banyak lagi.....stat sem tu jugak,aku n dila mula rapat dengan adlina a.k.a add...add nie mula2 aku rasa agak berlagak la masal sem awal2 dulu..yela...time tu kan masing2 ngah semangat ngan matrx masing2...hehehe..


sahaBat dikala sUka dUka sEpanjanG akU di UPSi

Sem 3 jugak,aku dapat rumate baru beserta housemate baru..kak Zetta...memg bez...since aku muda dr k.zetta, k.Zetta anggap aku mcm adik die..bez..tiil now, we still keep in touch..waa..dr k.zetta single, then kapel, then engaged,then married n now...countdown for give birth...betapa cepatnya masa berlalu..

sem 4, k.zetta dok luar, so, aku dapt rumate baru..k.Ana....k.Ana pon sama bez ngan k.Zetta...masa aku kenal k.Ana, k.Ana nie tunangan org...tp tetap superb..cm budak2 n syik merapu jer..now, k.Ana pon dah bersuami....=)

bila sem5, disebabkan aku dah tak xtif dengan kolej, aku kena dok luar..sedey...planning dok skali ngan dila,add n nana..aku tak rapat ngan nana before even aku ngan nana banyak gak la sekelas..aku kenal nana pon coz we both dulu pernah jd ketua aras..then, we become rumate..nana la rumate paling lama stay dengan aku...too many memories we both share..


Rumate2 ku tercHeNta...
(Ikut putaran jam: Hanis~sem 1&2, K.Zetta~sem3, K.Ana~sem4, Nana~sem5-7)


sem7.....sem nie byk watkan org sekeliling suprise.....ntah camner la aku,dila n add boleh terjebak dengan nana, misah, mimah. sal, shake n ayu..kitorang sgt close sem nie...kalo x, masing2 bergerak bertiga2 jer...tp plan ke pD tu watkan kitorang rapat...diikuti dengan ke kalumpang, then planning program sesama, bbq, makan pulut durian, gosipping, lepak makan sesama......sekepala watkan kitorang fix each other.....korang2...aku rasa sangat bertuah berpeluang kenal ngan korang...ruginyer kita xrapat dari awal kan...kalo tak..mst lagi pening n happening....aku suke la ngan korang2 suma....!!


tEman2 yG palinG spOtiNg pernah akU jUmpa...kOrang memg sUperb..

RakaN2 sEkuliaH yanG sEntiasa mEncEriakaN idUp akU...=)

betapa cepatnya masa berlalu nie kan....7 sem tu rasa cam lama jer dulu..tp skang...perasaan tu bercampur baur...tipu la kalo aku rasa tak happy...of coz i'm happy coz no more assignment, tutorial, report experiment n presentation n thesis....but....at da same time..sad...coz tak tau bile lagi dapt jumpa dengan dak2 yg slalu jer prasan hot n gorgeous nie....

kOrang akaN akU kEnanG walaU kat mane pOn akU ada...tak saNgka cEpat bEtul masa bErlalu..hOpe kita dapat gEt alonG sesama lagi.....i'm gOnna miSs uE....(T_T)

bE a GoOd tEachEr girlS...=)

Friday, October 23, 2009

Bole ke rasa camtuE??

Salam...

Patutnya malam nie aku edit tesis yang aku dapat smula dari Dr Burn petang td...tp...xtaula nape mood yang berkobar2 nak edit tesis petg td ilang tetiba jer...huhuhu.....

Wednesday, October 21, 2009

Kelas penuh emOsi.......


Salam......

Memandangkan minggu nie adalah minggu ke-14, nie bermakna, minggu nie adalah minggu terakhir kuliah untuk aku di UPSI nie..herm...sedih...lepas nie, study wee, then exam..masuk sem depan, dah g skolah..no more student's life coz i'm gonna be a teacher..perhaps...

Semalam..ade perbentangan untuk projek TFP3013. Untuk kumpulan kami, nana dan aku la yang membentangkan..waa..laz minute jugak siapkan montaj suma...tapi alhamdulillah..sumanya sukses..masa aku bentang tu..dah ada sikit perasaan sebak...yela...aku rasa sangat terharu bila pk2 balik usaha kitorang suma untuk jayakan program yang kitorang rancang senirik nie..banyak pengalaman yang aku dapat..aku paling terharu bila tengok usaha nana especially la n yang lain2 tu...penuh comitment...yela..grup kitorang ade 16 orang jer member dan kesemua girls..n 80% of us xpernah ada pengalaman kendalikan program besar nie sendiri..banyak kesukaran yang kitorang rasai..


So, bila bentang semula refleksi tu...emo la seketika..hehehe....

video

then...lepas selesai 2 grup bentang(memang ade sua grup je yang bentang pon)...Dr Nurul amik alih kelas....siap mintak maaf lagi...aku rasa kelas TFP nie banyak sangat bagi aku pengalaman untuk jadi ckgu nnt...yela..macam mana nak mengajar,pengalaman mengajar sorang2 kat depan kelas, buat lesson plan n macam2 lagi la...Dr Nurul pon sangat bez...bila die mintak kitorang semua bangun n bersalam2..memang tersentuh la..laju jer air mata nie turun...huuuuu...sedih lagi...bila pk nnt dah xjumpa dengan yang lain2 dah...

herm...aku paling sedey bila salam dengan dila n nana..ntah la..dengan ad ok la..mungkin sbb aku praktikal dgn ad..so, sem depan jumpa lag...tp dengan dila nie,aku kenal rapat ngan die dari sem satu...parents pon dah kenal,famili pon kenal..tempat aku kongsi masalah, suka, duka...suma la...skang nie terpaksa lak kitorang separate..memang sedey sangat....


nana lak aku rasa rumate terbaek aku jumpa selain misah (matriks)....n nana jugak rumate paling lama la tgl ngan aku..setahun setengah kitorang jd rumate..na,u memang bez...sori tau kalo kadang2 tu i macam k o sket..huhuhu..but u know..i ske n epi stay dengan u..hehehe..nyanyi same2...gosip same2..tgk nur kasih same2...makan tu of coz...i admit la..i plg akan ridu u punyer ikan sepat masak lemak cili padi n lontong...sedap..hehehe..tp u pon kan...mesti rindu sambal belacan i kan..(pekasam u don woory tau..dah ade supplier kan..) =)


herm..ok..enough 'bout dat.... nie ade sket la nak share...


Nie la rakan seperjuangan aku sepanjang aku di UPSi nie...

credit to nana for uploaded the pics...=)


Saturday, October 17, 2009

thesis oh thesis...~

Salam....

Harini mood aku dah datang..alhamdulillah...so, perjalanan membuat tesis to makin lancar.. sonok...tambah-tambah pula lepas jumpa supervisor aritu..dapat pula pinjam contoh tesis student lepas..hehehe...so...arini..aku sambung la mana yang aku dah tinggalkan aritu..lama betul nak datang mood nie..sementara mood nie ada..aku kena spent time betul2 la untuk tesis nie..its mean that this weekend i'm gonna spend my time wif my thesis.....

Herm..hopefully suma siap mengikut masa la..punyer la laz minit wat keje nie..26 aribulan nie tarikh bentang tesis nie...nervous jugak..tambah2 kena bentang in english..tp tak pe la..aku rasa tu mungkin kredit untuk aku sebab tesis yang aku wat nie pon banyak term2 english..n aku pon wat whole tesis aku ni in english..

Semalam,analisis data..susah jugak ek nak menganalisis graf nie...herm..tp,aku wat jugak..xde kopi n pasta tau (copy n paste)...suma aku taip sniri...hehehe..baru ada kepuasan kan..cuma yang aku pening skang nie..susah la nak cari review pasal topik research aku nie...banyak maklumat dari internet..jurnal n artikel xde sangat pon...tu yang aku agak risau nie..nanti kang xnampak ketulenan tu...hermmmm....

Takpe la..orang cakap,usaha tu tangga kejayaan..i'm keep searching..kalo ada,ada la..kalo tak dak..mana yang ada je la...Isnin nie nak tunjuk kat supervisor n ingat nak g lab,tambah gambar instrumen tu lagi..cam kena banyakkan je.. bukti tu.. pe pon..hopefully thesis nie sukses la...wish me luck eh...

Btw.....aku dah sihat....batuk2 je sket...tp dah totally baik dari flu....bahagianya...=)

Monday, October 12, 2009

Pagi YanG cErah ~

Salam....

Pagi yang cerah nie tetiba ade hujan renyai..ekceli..bukan nak cite tu...arinie aku rasa macam mood sangat ok..huhuhu....assignment fizik tenaga dah siap..model pon sukses....so..berbunga la sket..permulaan minggu nie berjalan dengan lancar..hopefully smpai penghujung mggu nie la..

Pagi td, bangun takde la awal sangat, then siap2, g kampus hantar asimen.. Dr takde kat kat bilik,tp aku tengik depan bilik die ade dah beberapa asimen..so,aku pon letakkan sekali la asimen group aku tu...

Balik tu...konon nak g library..nak siapkan tutor Quantum..tp,ujan lak..(hehehe..alasan sebenarnya..)..tp memg ujan la..ujan panas..lama2 makin lebat lak..since aku lebih dekat dengan bas stand,so, aku decide balik umah jer..wat kat umah...

Balik dalam mood yang epi,naik bas,bas terus gerak..then sampai umah...pumya sonok, sampaikan tudung aku tersangkut dekat pintu bilik...waaaaaa..sedey..koyak..punya la besar momentum....hai...dua sem lebey aku tinggal kt bilik nie..arinie la tudung tu nak tersangkut pon.. xpela..mood tetap epi..cari tudung lain tuk kelas petang nie..krim pon ok la kn..

karipap nie makin sedap lak even semalam nyer..heheh

Lepas mengomel pasal tudung..perut tetiba rasa tersangat lapar..huhu..nana dah makan megi..aku??xmo la megi....tengok2 kat atas meja makan..jumpala karipap man bagi semalam..waa...sedap nie..semalam kenyang sangat dah..xbole nak makan..bubur kacang man antar tu pon xabis makan...so, panaskan semula karipap tu..herm..makin sedap lak karipap nie...
aku makan dua..nana makan dua..lg satu..pakat malu2 nak abiskan...tgk la nnt cam mane..hehehe

Tengah ari nie xdecice lagi nak masak apa..barang dapur pon dah makin kurang..nak kene topup la...skang nie..nak siapkan tutor..malam nie maybe ade meeting projek TFP..kalo abis awal,bole la stadi quantum sket...=)


Sunday, October 11, 2009

trOublE iS a frEn...layan~



enjoy dis song so much...

http://www.youtube.com/watch?v=WLi6xtJw6Ak


there are several lenka's song dat i like most..dis song, dangerous n sweet n don't let me fall..try la listen these songs..=)

Saturday, October 10, 2009

xtVt arinie...

Salam...

Since arinie aku n nana dapat pengecualian test Quantum Mechanics pg nie, so aku decides nak wat keje2 yang terbengkalai 2,3 arinie..

Bangun paginie,aku rasa badan aku dah semakin ok..selsema n batuk pon xde la seteruk hari sebelum nie..so,skang aku dah makan ubat,rasa much better..breakfast pon sudah.. Nak list out pe xtvt nak wat arini lak...

1. siapkan tutorial (even dateline next week)


2. prepare bahan tuk fizik tenaga

3.masak utk luch nanti (menu akan difikirkan kemudian..)

4. makan ubat + tido jap

oh ya..arini (means wiken nie la..) aku stay sorg jer kat bilik..nana balik umah..aku tgk nana pon xbaik2 lagi gak..xpela..hopefully bila dah balik sini,dah sihat ek..aku?? aku xper..g pon banyak keje nak siapkan..xbez lak balik dengan keje yang banyak nie..so,aku prefer stay kat cni jer..=)

ha,,,,lupa...

last but not least..

5. nak cari info pasal smk Raja ali..

Friday, October 9, 2009

huhuhu~


Salam...

Semalam test classic mechanics..rasanya aku n nana la yang paling xselesa..mula2 cam ok jer..tp since audi to makin sejuk n sejuk..idung aku mula la meragam..nana lak batuk xhenti2..cian lak aku yang kat sebelah nie tengok..nasib baikla kitorang dah spare air masak, tisu n vicks..so,kitorang pon share2 la sambil share2 rumus..waaaa..en wan...kasihanilah kami..aku xtau la pe yang aku jwb smalam..abis segala rumus terbit..rumus yang xberkaitan pon rasanya aku terbitkan..hehehe..

Balik test..xsempat rehat pon..dah struggle siapkan tutor en poji lak..adoila..bila kala nak baik kalo ari2 camnie..tetiba,dapat info tutor ntar nez week..trus stop wat tutor..makan ubat n tdo..herm..tu jela yang aku wat pon 2,3 ari nie..

Pagi nie..aku bangun agak awal la..nak jugak fight sakit nie..xmo tido je..bangun tu,mandi n basuh baju..hopefuly bole la recover balik..tp,xjadi gak..herm..takot...camne nak hadapi test esk nie..dah cuba stadi...tp xbole gak nak grab pe yang aku study..napela demam nie datang time2 camnie ek..org len sihat jer..tetiba,aku n nana lak terkena demam nie..pakej memang lengkap la.. petg td,gagahkan jugak g klinik ngan nana. sebelum nie dah g pusat kesihatan,tp cam nie gak..xbaik2 pon..


nie la ubat2 yg aku kena gak abiskan

G klinik tu, cam bes sket..dr pon ok..die chek suhu badan..tengok tekak aku..die cakap,tekak aku dah bengkak sikit..n dah demam pon sikit..layanan pon ok..macam2 la die tanya..dapat ubat lagi..herm..nie baru nak makan ubat yang baru dapat..hopefully pas nie much better la..kgkawan,doakan aku n nana cepat2 sihat ek..bila jd camnie,rasa nak balik umah lak..huhuhu...~

Distracted....( T_T )..

Salam...



Huhuhu....esk de test..aku tak revise ape pon lagi..takotnye...selsema nie watkan aku nak tido jer..rasa xder daya sangat.. aku dah cuba fight dah..bangun agak awal,basuh baju..semalam pon kemas dapur..ingatkan, bila dah xtif nie, bole baik sket sakit nie..tp, makin menjadi2 lak..huhuhu.. skang nie,nak tido jap,lpas bangun nnt hopefully dah recover sket... tolongla...nak stadi..si AP tu dah la strict giler bab2 marking paper nie..xmo la carry marked teruk..huhuhu..effect final tu..xmo..nak cepat2 sihat..nak study...!!!!


Thursday, October 8, 2009

caught in flu~

Salam...

Semalam adalah ari yang paling teruk aku rasa..mana dengan nak struggle studi tuk dua exam lagi,nak siapkan tutorial yang mendadak jer kena submit n dalam masa sama nak kena siapkan asimen fizik tenaga..nak dijadikan cite,aku tetiba kena serangan selsema lak...aduh...idung nie keep running je n tekak lak melampau2 sakitnye..makan pon susah..putus selera.. nana pon sama..cian kitorang berdua..

petang tu gak, nana ajak aku g pusat kesihatan..huhu..lama betul nak tunggu turn..badan aku dah seram2 sejuk dah..sebaikla aku tak demam..yang beznye,dr tu langsung xamik suhu badan aku.juz tanya apa yang xkena ngan aku n chek tekak aku.tu pon lpas aku cakap aku sakit tekak sangat..sora aku memang sengau tahap gaban dah..

so,aku pon dapat ubat selsema (yg tersangatla pahit even kecik jer ubat tu), ubat kumur n ubat kulum utk legakan sakit tekak tu.. balik jer, terus kitorang makan ubat n pengsan bersama2..
bangun jer,aku terus rasa lain macam..bukan bertambah baik..makin sakit adela tekak aku nie..huhuhu...terus aku g mandi..lama gak la..nak ilangkan panas badan nie..

tetiba,man kol..huhuhu..cm tau jer..tny keadaan aku n pe aku nak makan..how sweet..hehehe.. mula la aku mintak macam2..nak roti la..tp nak potato bun..n nak sup..xmau yang minyak2..hehehe..sebaikla dilayan jer kerenah aku nie..hehehe..

tak lama lepas tu, man datang antarkan sup n roti..sedap...berselera aku n nana makan..padahal, tengahari td memang xde selera nak makan pon..pas mkan,makan ubat lg..pastu kami pon pengsan utk kali kedua..huhuhu...classic mechanic xsentuh pon..arinie baru kitorang kuatkan gak semangat study..hopefully xde la susah sgt soklan test malam nie..wish both of us luck eh...=)

praktikal....

Salam...

harinie dah keluar senarai penempatan praktikal. macam yang pernah aku cerita dulu, aku partner dengan ad. dila pulak dengan ema.nana dengan shake, ayu dengan sal n mimah dengan misah. yang pastinya xde pon antara kami berpasangan nie yang dapat tempat sekali. aku n ad di jln ipoh,kl...dila n ema di gombak. nana n shake di batang berjuntai. ayu n sal paling jauh..nun di kuantan sana n mimah, misah di pj...herm...dapat ker kitorang semua get along sesama lagi ek..

yang pastinya, kitorang sekarang tengah survive cari umah..paling bez td, lepas je tau tempat praktikal, terus je masing2 kol parents..fb lak laju jer...

banyak jugak tempat untuk dak2 fizik batch nie..kl, s'gor, perak n kuantan..dah berpecah belah la dak2 fizik kali nie..

skolah yang aku dapat smk Raja ali..sempat jugak aku google skolah tu td..not bad skolah nya..yelakan..tengah2 bandaraya kl tu..tp..huhu..nak mencari umah sewa la yang pening sket nie..umah sewa satu hal, transport lak..kan bagus kalo ade transport sniri..hehehe


Monday, October 5, 2009

Pembekuan penempatan???what da fish!!!

Salam....

herm..semalam heboh kat fb pasal pembekuan penempatan graduan pendidikan bermula 2010. maknanya, aku la 1st batch yg bakal mengagur slama dua tahun nie..puncanya sebab kerajaan tak cukup bajet n lambakan graduan pendidikan di malaysia.. herm..semalam, aku sangat emo..memg rasa nape ktorang nie jd mangsa keadaan. suppose perkara nie dah lama settle..n nak di jadikan citer, napela thun 2010..

skang nie xder lagi hitam putih. berita nie pon ktorang dapat tahu dari blog UPSIKINI.. nak tau lebih lanjut n perkembangan pembekuan penempatan nie, silalah ke upsikini tu ek..

sama2 la doakan moga2 xde pembekuan penempatan nie..kitorang baru jer teruja nak merasa berduit sniri..nmpaknya..kabur2 lagi la..=(

Thursday, October 1, 2009

work must be donE!!!!

Salam...

arinie..no matter what..aku kena jugak siapkan report thesis..nak tunggu mggu depan..alamatnya terbengkalaila thesis aku..

mggu depan mggu struggle bagi aku..mana taknye,khamis malam test mekanik klasik,jumaat kena antar tutorial kuantum mekanik n sabtu ada test kuantum mekanik lak..

next week=PRESSURE...but,life must goes on=)

so,mggu nie kena la jugak siapkan asimen2...!!!

Objective 50-50...lalala..

Salam...

Malam nie konon2 nak setelkan la keja2 yang tertangguh..konon2 nak siapkan report tesis, nak wat reflection macroteaching aritu n nak wat design tag program sabtu nie..

Tp..yang totally siap tag jer..xcited lak mengeditkan tag tu.. nana cakap nice..so,aku pon on jer la..
hopefully yg lain2 pon suke jugak tag nie..

ok x tag nie??

Tu je la pon yang siap..refleksi aku sempat wat satu setengah page jer..suppose aku kne wat atleast 2pages..kire hampir siap la kan..n report tesis...xsentuh pon lagi..huhuhu...stuck smpai chapter4..aduh...cepat2 la mood rajin aku nie datang..

.:k.a.w.a.n:.

Sudoku Puzzles