Tuesday, January 26, 2010

mE....a cUtE tEachEr

Assalamualaikum...

Selamat pagi sEmua...

hehehehe..beriakan...sebenarnya belom pon stat mengajar..sajer jer wat students ternanti2..hehehe

sebenarnya dua minggu pertama nie aku wat rOs (rancangan orientasi sekolah) dlu...lepas nie...awal februari barula aku stat ngajar,,,dapat subjek fizik and math form 4..herm..hope suma ok la kan...(^_^)

ekceli aku sangat xsabar nak wat pktikal nie...tp bila mikirkan bakal di observe..huhu..terus rasa serabut..(T_T)

ok la..alang2 wat ros nie kan..ade la pic2 yang aku amik..promote skola nie sket..

aku pktikal(untuk yg keberapa kali ntah la kan aku gtau korang)..di SMK Raja Ali..a.k.a SEMERA..

students die??herm..biasala..ada ok, and ada yg xbape ok..lumrah kan..

so..tgk jer la..panorama skolah...

Perhimpunan skolah..nie 2nd day..sebab ari first xsempat turun assembly tu..hehehe

nie la lab yg slalu aku lepak..sebab ade wifi..hehehe..tp pembantu mkmal nie kerek sket..huh

bilik darjah paling cantik nie..kleas f3..hehehe..xkan la nak tunjuk yg xcantik2 kan..

Sunday, January 17, 2010

new life...new environment...new mood..new spirit..

Salam...

herm...tgk entry aku kali nie..sumanyer new kan...agak2 korang..nape la ek..

where am i??

aku dah kat kl skang nie..alaaa..seperti yang aku dok canang dalam beberapa entry aku sebelum nie..aku kan nak g praktikal kat skolah..bakal ckgu la nie..

ekceli..terus terang aku cakap..aku tak suke environment yang baru nie..aku tak suke dengan kesibukan kl nie..korang yang dok kl nie ader tips tak macam maner nak menghappykan life aku skang nie??

rumah sewa yang aku dapat skang nie not bad la..bilik pon ok...suma ok..nak pulak denkat dengan satu ipts nie..so, makan senang, kemudahan lain2 pon senang..tp tu la..boring..

ok..tu je la kot nak luahkan skang nie...

tak der mood la..huhuhu..

p/s:ekceli home sick lagi nie..(T_T)

Thursday, January 14, 2010

bil letrik melambUng...



Salam....

ha...nie bukan bil letrik mane2 atau sape2 yang melambung..nie bil letrik umah aku yang melambung sepanjang aku kat umah nie bercuti..hehehe..sorry mak..

mau nya tak melambung bil letrik tu..dari pagi smpai ke malam asyik mengadap tv tu jer..
aku rasa la kan..kalo tv tu bole bercakap,mesti die cakap rindu aku skang nie kan..

hahahaha...

perasan..ntah2 tv tu naik menyampah kot..

balik jer umah ritu, aku terus follow sehati berdansa...sonok tgk pasangan artis nie nari..belatih penuh komitmen,,paling aku ske dira..tp dira xsempat final..ape pon..aku kagum la ngan kesungguhan dira n her husband nie..


lepas tu..awan dania musim kedua...tu pon aku ske..ske tgk karakter yang scha bawak..bukan aku jer tau yang ske tgk awan dania nie..kakak farah sufiyyah pon suke..smpai danial dipanggilnya awan danial..hehehe..cite nie xabis lagi..hope dapat la follow citer nie kt uyube ke kan..


nenek kebaya antara slot lagenda yang aku follow dari awal smpai episod laz..sedap citer tu..bile tgk jer citer tu,terus rasa nyampah kat raisuddin yang bawa watak ayah lam cite tu..huhuhu


nie lagi satu fav drama....cik ah cik nin...telatah dua orang bes fren yg kelakar...sorang dengan lurus bendulnya, yang sorang lagi tu lak asyik berangan jer...tp aku xpuas ati ngan ending die..macam tergantung je..ade next season kot..


cite indonesia atau sinetron pon aku tak ketinggalan gak..sekar la fav aku n mak aku skang nie..ekceli kadang tu bosan gak tgk betapa naivenya sekar tu..tp tetap nak tau flow citer tu smpai abis..punya tak sabar..episod laz tu aku dah tgk kt youtube dah..hehehe

kat tv3 lak skang nie aku ngah addicted ngan citer tasbih cinta...citer die sedap..lagu die pon sedap banget...suke la...


selain tu..aku suke gak tgk hallmark channel...mcm rancangan the biggest loser..smpai 2 season die aku sempat follow sepanjang aku kat umah nie..hehehe..aku suka tengok semangat dorang nak ubah cara hidup dorang..sangat mengkagumkan..


amazing race pon sama..setengah season tu aku dah penah tgk dkt tv3..tp since masa terluang tu banyak..so, aku layan jer la lagi skali...hehehe..bez..especially season yang ada nick n starr nie..


laz but not least, skang nie citer senja permai lak..suke tgk kelatah famili2 tu...tp..xsempat la nak follow citer tu..skali lagi aku sangat mengharapkan ihsan youtube..hehehe..


ha..so, korang tau la kan nape bil umah aku melambung dengan tingginye bulan lepas..hehehe

Wednesday, January 13, 2010

ayah masuk hOsp...

Salam...

ok, nie 1st sory aku ek..

Untuk pengetahuan korang2 semua, selama 21 tahun aku membesar kan..(betul tak perkataan membesar tu ek..hehehe..kalo salah abaikan je la ek..)

ok, sambung balik..
untuk pengetahuan korang, sepanjang 21 tahun aku membesar, aku xpenah tgk ayah jatuh sakit mendadak macam nie skali..tp masa aku balik cuti aritu, ayah baru baik dari demam campak..

ha..pelik la tu kan...orang selalu cakap budak2 yang selalu kena demam campak nie kan..tp nie lain..ayah aku lak kena..

so, rentetan dari demam campak tu..mula2 ingatkan dah baik..tetiba tangan n kaki ayah membengkak..teruk gak..then badan ayah lak jadi kerupin2 macam kelumumur tu..
g hosp ingatkan nak chek jer..sekali terus kena tahan wad..ptg tu jugak dorang masukkan air..

huhuhu....sian aku tgk..masuk air..sian ayah..
so, kitorang pon bergilir la jaga ayah..

doktor suma pelik..sampai ke pakar kulit la wat research..nape kulit ayah jadi sebegitu sekali..kitorang nie lagi2 la pelik..
suma anak2 ayah n cucu2 ayah balik..bez sangat..kumpul ramai2..
macam raya lak..hehehe

ok,back to da topic..

ayah kena tahan wad seminggu..makan pon kena pantang dah sekarang..
mula2 dorang suspect tersalah ubat..means klinik kesihatan salah bagi ubt..kononnya ayah kena gout..tp yang sebenarnya tak pon..so, pihak hosp suh ayah stop amik ubat tu...

after a week..ayah makin baik..makan pon berselere jer..
blik umah..sedara2 banyak suruh g berubat kampung..
so, kitorang try berubat kampung...

rupanya...kerupin2 tu jadi kesan daripada campak yang lom betul2 ilang..dorang panggil campak karam ke karam campak ntah..macam tu la lebey kurang..

ape pon..lepas berubat kampung tu..kulit ayah makin ok..yang penting,ayah memang kena jaga makan sekarang...sian ayah...main dishes ikan gelama jer...

xper ayah..nnt ayah dah sihat betul2, kita g makan chicken chop kt dusun bay ek..
hehehe

berabUk???

Salam...

Selamat Tahun barU kawaN-kawaN
rasanya belom terlambat lagi kot nak wish..huhu

blog aku dah bErabUk ker???...(refer pada kata2 kakda kat green karpet sebelah nie)...

ape la kakda...mana ada berabuk pon...
shining lagi tau...
tgk..bergemerlapan tau...
cuma citer je xupdate2..

hehehe...

ekceli..got so many things nak story..rasa2 patut distorykan ke tak ek..

patut ke tak..patut ke tak..patut ke tak..

mestila PATUT kan...

alaaaa...i tau..korang2 mesti nak tau gak kan story2 nie..
coz sory2 nie len dari story2 yg kat dalam tv tu..

haaa..ape yang lain...

nak tau la tu kan...kan...

ok..ok...

yg lainnya...story2 nie semuanya ada kena mengena dengan yang idop mahupon yang telah meninggal...(^_~)

see....kan aku dah gtau..
memang lain kan dari yang dalam tv tu..

so, daripada aku meneruskan kemerapuan n kemerepetan nie..baik aku mengarang story2 tu kan..

tata...


.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget