Tuesday, June 29, 2010

tired...(T__T)

Salam semua...

herm..arinie takde bende nak citer..
coz i'm too tired..

seharian berdiri jer kat depan mesin fotostat tu..
napela dorang nie suke fotostat buku ek..beli jer buku tu kan senang..
alaaaa..xde la mahal pon...
lagi pon, untuk jgka masa panjang jugak kan..

haish...
tp, kalo dorang tak fotostat, xde la keje untuk aku nie kan..

huhuhuhu...

nak tido dah...esok keje lagi..

p/s: setiap yang berlaku pasti ada hikmah kan.. =)

♥♥♥♥

Monday, June 28, 2010

gud n nOt rEally bad news.....

Salam 1 Malaysia semua..

Herm..

simple jer entry arinie..coz mata dah berat pulak..

i have 2 news that really wanna share wif u olls..
one gud and another one is bad...ekceli, not really bad la...

ok, lets talk about bad 1st..
again..its about KONVO...
ok, sekarang dah dapat confirmation..konvo aku will be held on 12 okt 2010.
so kepada sesiapa yang berkenaan, silalah block date tu ye...
and borang posting beserta penempatan posting pon dah aku isi dan hantar..
online je pon kan..hihihi..
skarang, hanya berdebar..ok tipu... sebenarnya sangat3 berdebar nak tau keputusan penempatan tu beserta panggilan untuk di interview..
around 12 julai - 23 julai keputusan akan dikeluarkan..
so, juz wait la...hukhukhuk..

and.....

the gud news is....

herm....

aku dah dapat keje..

yeay....jom lompat sesame oke..

yippi..sonok sangat..even gaji takde la seberape..
tp, makan aku balik mkan kat umah, g keje pon jalan kaki jer..
hehehe..dekat sangat ngan umah aku..

keje ape...?

ha..keje kat kedai buku...tapi, aku bahagian fotostat...
herm..aku ingat sempat la berangan2 ke, duduk2 baca buku2 tu ke..tapi, tak sempat langsung..
ade jer orang datang nak fotostat itu ini..
sehari keje 8jam...tapi sonok...ade pitis..
bole shopping2..

so, esok ari ketiga aku keje..
masuk kul 10 pg....
jadi, mau tido la sekarang nie..
coz, must be a lot of work for tomorrow...

so, till then,,nite semua..


*hahaha..maap yer..mcm nak cite seket jer td,,tp sedar2 agak panjang juga celoteh hamba...=)
♥♥♥♥

Saturday, June 26, 2010

meaa in da house.......



*sila baca tajuk n3 ala2 fafau oke..*

Salam semua....

wah wah wah....lama kan aku tak on9....
sejak peristiwa rumour tu....
ha..ingat tak lg pasal rumour tu??

ape??tak ingat...

hurm...oke2...jom kite sesama review balik ..
konvo postponed....ha...ingat tak?

dah mula ingat ek...bagos...

oke, sebenarnye, aku lama ta online bukan pasal bersedey atas kepostponed (ape punya bahasa nie..sila jangan tiru oke..) konvo tu...tapi, aku sangat busy dengan beberapa perkara..

1. kakak aku mau kawen (bila korang baca nie, kakak aku dah pon kawen..hehe)
2. nak cari kerja...nak cari kerja...


so, mari bercerita pasal hal2 yang telah disebut di atas oke..

1. kakak aku mau kawen...pembetulan, kakak aku dah kawen..

lepas je abis praktikal, aku pon terus balik kampung..mak aku seminggu sebelum tu dah sibuk tanya bile nak balik..hehehe..banyak benda katanya nak kena buat..
yela..aku je yang agak fleksibel kan..orang lain semua sibuk ngan keje..
so, dengan malasnye.. penuh kerajinan aku balik..

fuh...banyak giler keje mak aku dah standby untuk aku kat umah..

1st skali, aku kena teman mak pegi kedai bunga, pilihkan bunga (see, betapa pentingnya aku..)
then, kena jahit manik kat curtain...diulang, jahit manik dekat curtain..bukan sehelai tau..
korang bole bayangkan tak..penat...jahit tangan..sape tak penat..
dah tu, jahitkan manik kat baju nikah akak aku..fuh..yang nie kene betul2 teliti..

dah selesai baju pengantin, baju adik beradik pengantin lak..
(hehehe..baju kakak2 aku yang len sekali baju mak aku la)
fyi, baju2 kurung kitorang selama nie, mak aku yang jahitkan, xpernah la baju aku g antar tempah kat luar..semua mom's made..
so, jahit2 pengemas tu mcm kat ujung lengan, kat bawah baju, jahit cangkuk kain n butang baju, aku la kene siapkan...
semuanya jahit tangan...diulang..jahit tangan tau...

so, bagi orang yang tak berapa expert mcm aku nie, keje yang tukang jahit amik masa setengah jam je, aku pulak amik masa sehari...hahaha...dasyatkan..dah la jahit kena tunggu mood lak..
so, bile mood datang je aku menjahit, time laen, aku kumpul tenaga..(^____^)

Ish...mcm panjang dah pulak...
nnt aku smbg cite lam part two pulak la ek..
kang boring lak korang..


gambar nnt aku slow2 upload oke..
tau..korang mesti eager nak tengok kan...hehehe

till then..see u tomorrow

♥♥♥♥

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget