Saturday, June 26, 2010

meaa in da house.......



*sila baca tajuk n3 ala2 fafau oke..*

Salam semua....

wah wah wah....lama kan aku tak on9....
sejak peristiwa rumour tu....
ha..ingat tak lg pasal rumour tu??

ape??tak ingat...

hurm...oke2...jom kite sesama review balik ..
konvo postponed....ha...ingat tak?

dah mula ingat ek...bagos...

oke, sebenarnye, aku lama ta online bukan pasal bersedey atas kepostponed (ape punya bahasa nie..sila jangan tiru oke..) konvo tu...tapi, aku sangat busy dengan beberapa perkara..

1. kakak aku mau kawen (bila korang baca nie, kakak aku dah pon kawen..hehe)
2. nak cari kerja...nak cari kerja...


so, mari bercerita pasal hal2 yang telah disebut di atas oke..

1. kakak aku mau kawen...pembetulan, kakak aku dah kawen..

lepas je abis praktikal, aku pon terus balik kampung..mak aku seminggu sebelum tu dah sibuk tanya bile nak balik..hehehe..banyak benda katanya nak kena buat..
yela..aku je yang agak fleksibel kan..orang lain semua sibuk ngan keje..
so, dengan malasnye.. penuh kerajinan aku balik..

fuh...banyak giler keje mak aku dah standby untuk aku kat umah..

1st skali, aku kena teman mak pegi kedai bunga, pilihkan bunga (see, betapa pentingnya aku..)
then, kena jahit manik kat curtain...diulang, jahit manik dekat curtain..bukan sehelai tau..
korang bole bayangkan tak..penat...jahit tangan..sape tak penat..
dah tu, jahitkan manik kat baju nikah akak aku..fuh..yang nie kene betul2 teliti..

dah selesai baju pengantin, baju adik beradik pengantin lak..
(hehehe..baju kakak2 aku yang len sekali baju mak aku la)
fyi, baju2 kurung kitorang selama nie, mak aku yang jahitkan, xpernah la baju aku g antar tempah kat luar..semua mom's made..
so, jahit2 pengemas tu mcm kat ujung lengan, kat bawah baju, jahit cangkuk kain n butang baju, aku la kene siapkan...
semuanya jahit tangan...diulang..jahit tangan tau...

so, bagi orang yang tak berapa expert mcm aku nie, keje yang tukang jahit amik masa setengah jam je, aku pulak amik masa sehari...hahaha...dasyatkan..dah la jahit kena tunggu mood lak..
so, bile mood datang je aku menjahit, time laen, aku kumpul tenaga..(^____^)

Ish...mcm panjang dah pulak...
nnt aku smbg cite lam part two pulak la ek..
kang boring lak korang..


gambar nnt aku slow2 upload oke..
tau..korang mesti eager nak tengok kan...hehehe

till then..see u tomorrow

♥♥♥♥

2 comments:

sis shuhada said...

nak gambau! nak gambau!

ummi maisarah said...

hahaha..abg din kata lmbt sket..
kwn dia tu ada keja laen..
hish...comey ka dak nie gmbar tu...(^___~)

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget