Thursday, April 29, 2010

patUt tak....??

Salam....

Patut tak ek....

patut tak aku buat satu lagi blog untuk students aku....??

dorang mintak aku uploadkan notes2 fizik nie kat dorang....

stakat nie, aku juz bagi cd jer..tu pon ade yang tak sempat ambik...

mengikut guru cemerlang sekolah nie, die siap ada website lagi juz untuk upload notes kimia untuk students2 die...

so, patutkah aku mengikut jejak guru cemerlang itu...

patutkah.....??




Sunday, April 25, 2010

tAG...lalalala~



Salam ....

ha...arinie..untuk julung2 kalinya, aku nak wat tag...

dari mana aku dapat tag nie..???

ha..dari sorang blogger yang kiut miut...nabilah gerangan orangnya...

ok..apa perlu aku buat...??

1st, aku perlu pergi ke my picture dalam document aku...
then, aku perlu pilih folder ke-8 dalam list pictures aku..


kemudian, aku perlu pula pilih picture ke-8 dari dalam folder ke-8 tu..
macam nie...


then.....
aku pon show la kat korang...gambar apakah itu...
dan apekah cerita disebalik gambar itu..

ok.....gambar nie diambil semasa ari merentas desa SEMERA..korang perasan tak gambar students2 tu ngah bersabung nyawa bersemangat berlari mengelilingi tasik taman metropolitan batu nie....nape aku amik dari jarak jauh..?? ha..nie la yang dikatakan seni..hehehe..

xdela..sebenarnya, aku kena jaga check point...last check point lak tu..so, xdapat la aku follow dorang...so, dari seberang lautlah tasik lah aku amik ganbar dorang...ok..

ha...simple kan..as ABC....

so...korang tunggu ape lagi...untuk yg pertama kali nie, aku nak tag kan...korang la..yang baca entry nie..

ha....sape suh baca..kan dah kene tag...

ape lagi..mulalah selongkar document korang..tengok gambar mane yang terpilih..then, jangan pulak lupe cite..ape kisah disebalik gambar tu ye...

selamat mencuba....

(^_^)

Saturday, April 24, 2010

interrupt itu MENCELA.......

Lagi perbualan antara students dengan cikgu mereka yg comel..


"Cikgu..betul tak saya jawab nie...?"
tanya seorang pelajar sambil menunjukkan die punyer latihan maths.

"Herm....betul dah nie....Eh, sy nak interrupt jap ek.. kamu ade pergi tusyen tak?"

"Interrupt?...interrupt tu ape cikgu??..."

"Interrupt tu mencelah....sy nak mencelah kejap...kamu nie g tusyen tak?"

"...Oooo..mencelah.....sy tak pergi tusyen pon cikgu.."

Cikgu yang dah puas ati ngan jawapan students tu pon pergi la ke depan kelas....

Sambil cakap dengan nada yang kuat, dengan niat nak mengambil perhatian studentsnya yang tengah busy menjawab latihan...

" Classs...sorry, sy nak interrupt kejap....."

Dan dengan tak semena2...(cikgu tu pon terkejut)..
aku la tu...

"weih.....diamlah...cikgu nak mencela kejap...."
kuat pulak tu die sound kawan2 die yang laen....

hahahahaha...(gelak dalam ati secara spontan nie)

"kamu nie...sy nak mencelah la..bukan mencela...."

alahai.....comel betul...budak tu dah tertunduk dah...semua pandang die...

comel kan student2 sy nie...hehehe..(^_^)
mesti nnt akan rindu sangat keletah diorang nie...


why........??????

(T_T)

hukhukhuk......tak suke wiken nie....

yela...patutnya sabtu orang duduk umah, rehat2...nie tak..kena datang sekolah pulak..sebab ape???

sebab nak ganti cuti raya puasa nanti...

tp...masalahnya....time raya nanti, aku ada lagi ke kat skolah nie...???

tak aci.....huhuhuhu....nape kena datang jugak.....!!!!

dah la budak form4 dapat pengecualiancuti skolah sebab form six nak pakai kelas dorang untuk MUET......

so, g skolah semata2 punch card je...sebaik bawa lappy...bole la jugak xplore2....

kalo tak..mati kering kebosanan kat sini...

masalahnye, aku tengok, cikgu2 nie macam epi pulak dapat datang sekolah ari sabtu nie..hikhikhik.....mau tak...dorang pon ade plan dorang seniri gak..siap wat POT LUCK ha...

so, kitorang yang tak bergaji nie...tumpangla seperut...(^_^)..
part mkn nie je yang aku suka sabtu nie....

p/s: petang nie turun tjung malim.....lalalalalal~

Friday, April 23, 2010

me vS zarynn min........

Suatu petang, selesai saja sesi kelas tambahan..beberapa orang students datang berjumpa dengan Cikgu mereka yang comel...

"Cikgu........cikgu ada kakak pelakon ek.."

Dengan muka berkerut, cikgu menjawab..
"Mane ade....takde la adik beradik sedara saya yang jadi pelakon nie....."

"Alaaaaa...cikgu tipu..tak nak ngaku..ade kan..........."

"hish kamu nie....TAKDE........"

" Saya tau ade.....pelakon korea pon ade.."

Cikgu yang comel tu terus ketawa...tanpa control sedikit pon

"hakahakhak....mane kamu dengar nie...lahai......."

upanya...ini yg dorang maksudkan...



aku pon tak tahu nape aku dikatakan iras zarynn nie...
korang rasa ada ke???
kat mana ek.....



kalo kata mata tu....bole la kot...mata zarynn nie pon alaa2 besar kan..mcm aku gak la...
tp kalo setakat mata je pon...lahai...students...students...dorang perhati betul....isau aku..

hehehe...tu je nak citer ari nie....sekian...
lalalalala~(^_~)



Thursday, April 22, 2010

Alahai aiman....

Salam....

Aiman...sape pulak si Aiman nie..hehehe..
ekceli, aku seniri pon tak kenal..kenal gitu2 je..Aiman nie anak makcik yang datang ngurut tuan umah aku...so, bila mak die datang, die pon ikut la skali..

Nak dijadikan cerita, ada skali tu, makcik tu datang malam..kul 9 camtu la..si Aiman nie pon, macam biasa, ikot la skali....tinggal die sorang2 kat kuar tengok tv..ak yang kebetulan ngan prepare pnp untuk klas fizik esok pon join la die..tp aku concentrate kat keje aku la..die pon layan la tv tu sorang2....mula2 aku tengok elok je duduk atas kerusi...

laz2...
-
-
-
-
-
-
-
-
-


AIMAN memang TAK KESAH....tido mana2 pon xpe..lena die tido...
bile dikejut..xnak balik...hehehe

Wednesday, April 21, 2010

Mengapa aku baru tau semua ni....?? ohh...tidakkkkkkk!!

Salam.....

aku baru dapat email nie..tak tau la aku jer yg belom tau atau email nie je yg lambat diforwardkan ke aku...

perkataan merupakan JARUM SULIT kristian....didalam bahasa Arab bermaksud " fi hafzil baba" manakala dlm bahasa Malaysia b'maksud di bwh naungan pope(paderi) . jd foward dan sebarkan kepada semua shbt2 anda.semoga Allah memberi rahmat kpd kita dan org lain.wassalam.
Wallahualam. .
Sebaik2nya
gantikan perkataan BYE tersebut kepada Assalamualaikum . .. Kerana sesungguhnya Islam yang
diwariskan kepada kita oleh junjungan besar Nabi Muhammad S.W.T itu sudah lengkap dan sesuai untuk diamalkan sehingga ke akhir zaman... Cuma kita sahaja yang gemar menuruti budaya barat... (Budaya orang kafir laknat Nauzubillah. ..)




Tuesday, April 20, 2010

giftS.....




Salam....

lalalalala..betapa epinye aku...adiah untuk dak2 tu dah sampai....thanx akak sab
memang puas ati sangat bila adiah2 tu sampai depan mata..cantik..lagi cantik dari dalam blog tu..

so.....students, hope u guys suke dengan hadiah yg saya bagi tu..terus archieved with flying colours tau in maths n physics.... miss Nor hayati, Puan Norihan n En Firdaus suit you...

sedey pulak....

layan jela gambo nie ek..


Monday, April 19, 2010

aWan Danial....




Salam semua.....

Nak share perkembangan awan danial nie..(bak kata kakak farah sufiyyah)

even lama xjumpa danial nie..tp selalu gak aku follow up perkembangan danial dari kak nadiah n abg din...tak pon my mum la...

herm......bertambah2 hansome danial nie...yang peliknya, semua tertanya2, danial nie ikot iras sape ek....aku pon tak tau... tp mak cakap, danial nie ikot iras tok wan Pa aku n bapa sedara aku...kira nie memang made in Langkawi la...hehehe

skang nie..meniarap dah expert dah..kalo ade la tetamu ke..mesti die nak show off..hahaha..pandai die..

pastu, ngah menghitung hari pulak untuk merangkak...cepat betul danial nie...kalo bercerita tu...muka penuh dengan espressi...ntah ape yang die cite pon tak tau la...tp beria betul..hehehe..dengan tangan2 skali tunjuk macam2..

danial....danial....tunggu acu balik ek..(^_^)

Saturday, April 17, 2010

stOmach acHe...hukhukhuk....

Salam semua....

MORNING.......

herm...pagi nie, aku bangun tersangat la awal...bukan sebab lena sangat tido semalam, tp......disebabkan oleh kesakitan perut yang teramat sangat....

huuuuu...nak kata pms..bukan...aku xpernah rasa sakit yang teramat sakit macam tu...
mau tak..rasa sakit nie kat sebelah kiri jer..macam2 la yang aku pikir time tu.....sakit....serba tak kena...

baring salah...duduk salah...cangkung pon salah.....semua salah...

huhuhu....baru la ingat mati time tu..sampai macam tu skali tau aku sangat...sakit sangat..
last2...aku terus capai nset kat sebelah, kol kakda kat bilik sebelah...
nak bangun, dah memang takde daya dah...

lepas amik panadol, sakit aku macam tak berkurang jer..huhuhu...kakda terus bawa aku g klinik..memang vervous sangat bila kat klinik tu..takut sangat nak dengar penjelasan doc tu...huhuhu... dari simptom sakit aku nie, doc suspek aku maybe batu karang...hah...batu karang??

lepas wat urine test...doc ckap aku clear lg dari batu karang atau ape2 jer penyakit yg kronik...tp doc nasihatkan aku minum banyak air n tak makan pedas2....huhuhu...
n banyak la ubat yang aku kena makan...

tp xpelah..as long aku tak rasa sakit macam pagi tadi dah, makan ubat banyak pon takpe....

untuk renungan bersama....aku share ngan korang...bile jadi macam nie, baru la rasa nak cari info pasal batu karang nie...

http://www.ipislam.edu.my/index.php/artikel/read/100/punca-batu-karang


Thursday, April 8, 2010

cikgu....saya dah aDD ckgu kat fB.....(T_T)

Salam....

ha...nie la yang terjadi bile dapat students yg sangan up to date dengan teknologi n umo pon lebey kurang jer...

ade ke patot, dorang pakat ramai2 g searh nana aku kat fB..yg best sangat tu...memang senang la dorang nak jumpa..taip jer nama penuh aku yg tertera kat name tag aku tu..dah jumpa...

lahai....betuah betul....

dah tu, siap add ha..n gtau lak kengkawan yang laen...

"cikgU ummi ade facebook.....aku dah add....."
(T_T)

dear students, kamu jangan expect saya akan accept kamu tau..never ever slagi saya ngajar kamu..nnt bocor la segala rahsia saye..

hehehe...

eh korang...aku dah mula kelas tambahan maths n physics untuk students aku...kire persediaan awal untuk dorang punyer mid sem exam nie..n feedback dari dorang, sangat bagos..aku jer la yg agak penat...

ada ke nak aku wat ari2...diorang ingat cikgu dorang nie pakai bateri energizer ke ape..



Wednesday, April 7, 2010

Weekend yg sOnOk gak la...(^_~)




Salam semua...

Apa khabar....??Sihat??

Hehehe...hermmmmm...nak cte ape ek arinie....











ok....tau dah nak cite ape...weekend....weekend bagi aku sangat sonok kalo dapat jalan2..hehehe..sape la yang tak suka jalan kan....weekend aritu, aku n kawan2 yang praktikal skali ngan aku a.k.a ckgu praktikal kat sekolah SEMERA nie g la jalan2 round kl....bkn men lagi kitorang shopping...

Yela...saat2 akhir mega sale...rugi la kalo orang dah wat sale tu kite tak manfaatkan kan...hasilnya, aku TERbeli dua helai baju yang sangat gorgeous dan sepasang jeans...huh....tersangatlah berpuas ati....
yela..aku bukan boros tau...cuba korang pk dan renungkan balik...bile lagi kite dapat peluang nak merasa barangan branded yg berkualiti la kan dengan harga yang sangat2 menguji keimanan aku...huhuhu...dan , cuba korang pk dan renungkan, pakaian nie bukan nye pakai buang...means, bukan nye pakai sekali jer pastu dah buang...no..no...no....
pakaian nie bole dipakai selama mana yang kte suka selagi sedap mata memandang dan selagi kita rasa selesa...so, berbaloi2..bak kata amy search tu...

dah g shopping tu, kitorang g lak tengok movie...aku la nie...tingin sangat nak tengok alice in wonderland tu...hahahaha..kelakar pon ade...perasaan TERINGIN SANGAT nie datang bile aku g mid valley ngan nana aritu...tengok die punyer banner beserta taman gergasi kt hall mid valley tu, terus rasa nak tengok sangat...so, g la tengok...bile dah tengok........








eh...korang tengok tak lagi?????ok2..pada yang belom tengok la kan....aku sejeskan, beli la popcorn banyak2...bukan ape, kalo korang rasa cam boring sket, bole korang ngunyah popcorn tu...ekceli, jalan cite die bez, menarik..ade unsur klakar, ade humanity, ada sedey...cuma kadang tu agak slow perjalanan die...geram aku tengok tikus yang gila2 tu...syik baling2 barang jer..serabut aku...tp, part len....semua bez...sedey pon sedey....sentap jap...




Friday, April 2, 2010

nyampah...hukhukhuk...

Salam...

huhuhu...juz nak gtau...wiken nie sangat menyampah...

mana tak nya..esok kene g skolah lagi..ada sambutan ari anugerah cemerlang...

huhuhu...melas betul nak g..bukan nyer apa...sebab xder tugas pon nak wat..dah tu, kena pulak stay untuk mesyuarat PIBG...adoi.....

tu jer...sekian..
(T_T!)

p/s:nnt aku upload gambo tuk esk ek..

.:k.a.w.a.n:.

Sudoku Puzzles