Saturday, November 21, 2009

makan..makan dan makan lagi...

Salam...

waaaaa..nak citer topik makan lak nie...

laz....herm..laz 2 weeks kot...wakakaka..lama giler citer nie..tp tetap nak story gak kat sini..

ok...start from the beginning back..


laz 2 weeks, on thursday nite...de day dat we sat for out laz paper..ha, kak nisa n kak zuli (my housemate) ajak aku n nana g makan kat Danga Dusun Bay..

so, dengan penuh keyakinan aku and nana terus jer setuju..

yEay...

sepanjang 7 sem aku kat UPSI nie..xpenah pon g situ..ade jer citer2 yang tak bez aku dengar pasal Dusun Bay nie..so, bila dah ada orang ajak..aku terus jer on..

Suasana kat citu not bad..korang bole pilih sama ada nak lepak2 dekat wakaf kt luar yang open air or kt kawasan yang berbumbung..

banyak menu disediakan..sate ade,western pon ade....

finally, itorang decided nak lepak kat dalam jer since malam tu macam panas semacam jer n pilih western food...

menu standard kitorang pilih; grilled chicken chop with blackpepper sauce n fish n chip..

so, korang enjoy da pic k..

fish n chip kak zuli

our chicken chops...so hungry n the taste was damn good..

penuh kepura-puraan..hehehe

nana seems so hungry n me look so weird..hahaha

as the conclusion...western food die memang sedap..sampai aku ajak man lak g sana n wat2 cam xpenah g..hehehe...(nie pujuk die makan kat situ gak punyer pasal..terpaksa wat ayat kesian..)

peace dear...(^_^)v

Saye sedEy (T_T)..tp saye maU epi (^_^)

Salam....

haluuu guys...

herm...arinie..21 nov...sorang demi sorang housemate aku balik umah masing2...tinggal la aku..sebaikla ade lagi dak2 umah yang ada taklimat praktikal sampai petang esok..so, tak de la aku boring sangat kan..

herrrrrrmmm....

nie nak cita nie...tapi, aku rasakan...korang2 yang membaca nie mesti quite boring kan..coz lately nie n3 aku kurang pic n ade lak yang babling jer can without pic....

ekceli....untuk pengetahuan orang la kan..yang tak mo tahu pon kena tahu gaks....handphone aku ada pada my dear..n camera aku ada pada my sis..so..aku sebatang kera kara la sekarang nie...

still mood nak bercerita tapi takder pic...
ade la pic..tp tu la....takder alat untuk snap pic nie....banyak tau pic aku nak kongsi2..

nie...aku ader dapat adiah dari dila n nana tanda friendship kitorang kat upsi nie..semalam dila dah balik..pagi nie nana lak...adiah2 yang aku bg kat diorang tak dapatla aku snap unless aku g kedai tu semula n mintak permission nak snap..hehehe

agak2 bole ka camtue...

ok3...enough umi...back to da topic...

even masih dalam mood sedey..(T_T)...tapi still happy...

yeay....petang nie nak jumpa MY DEAR...lama banget tak jumpa die tau..

okes..nak kemas2 pe yang patut...

nanti citer lagi ek...


BABAI..




Thursday, November 19, 2009

nak cari umah sewa...nak cari umah sewa....

Salam....

arinie aku nak citer pasal umah sewa..

hermmmm...
since semester depan aku dah nak praktikal..and the best part is aku akan praktikal di smk raja ali, jln ipoh,kl..so, aku kena la mencari2 umah sewa..

so, minggu nie..dah alang2 g umah kakda, and my mum pon ada..so kitorang pon g la survey2 umah and sekolah tu..

hadoilaaaa....
bkn main susah nak mencari umah sewa kat area2 citu..dengan ujan yang tak putus2..
penat jugak la kitorang pusing2...sebaiklaada driver yg sgt sporting...hehehe..sape lg kalo bukan abg ipar aku...

tp....kitorang pulang ngan tangan kosong gak..tak jumpa2 pon umah yang nak dsewa..

tp, pagi nie..aku dapat kol dr kwn aku..merangkap sleeping partner aku time praktikal nanti...

ha....agak2..good news ke bad news ek..













mesti la...

GOOD NEWS

hehehe...suke3..

dapat gak umah sewa..even agak jauh la dari sekolah tu..tp tu jer yang kitorang mampu cari pon..so..terima jer la..tuan umah tu lak..dengan kuasa veto yang ada..telah menitahkan kami membayar sewa umah untuk bulan 1st tu selewat2 nyer esok...pe la tuan umah tu...musykil aku..

tak pe la...esok pon esok la..

so...sebagai kesimpulannya..pas nie aku tak der la nak mikir dah pasal umah sewa nie..since dah jumpa umah nye..hopefully everything will be ok..

(^_^)

Monday, November 16, 2009

thanx malaysian...(^_^)

Salam...

semalam aku dah gtaukan yang arini aku nak g umah kakda. so, lepas settlekan segala urusan kat kampus nie, aku pon gerakla g umah kakda..

nak djadikan citer, nak sampai je dekat tol duta tu..perot aku nie meragam sangat2..

huhuhu...

korang paham2 jer la ek...

aku ingatkan kejap jerla..tp dah sampai ke pudu pon perut nie sakit2 lagi...huhuhu...dah meremang bulu roma aku tahan sakit nie..

terusjer aku g ltak beg n g toilet.terduduk aku kat toilet tu tahan sakit..

waaa....
kalo nak beranak camnie ker sakitnyer ek..huhuhu....
i,m so in pain at da moment..

aku msg kakda,cakap aku nak rest kat surau dulu..really need some rest n i don't think that i can walk proper at dat time...

then....

pk2 semula..better aku staight jer g umah kakda..nek star g tsik selatan, then tukar naik erl g ptrajya..so..aku pon kuatkan semangat g stesen plaza rakyat..dengan harapan perjalananaku lancar tanpa disoal oleh penjual2 tiket tu...huhuhu..

dalam star tu, aku kene diri..sekali lg dugaan...bole ke aku tahan...badan dah rasa seram sejuk nie..bepeluh2 aku tahan sakit....(T_T)

sampai stesen pudu,aku memang xbole kontrol kesakitan nie..dengan muka yang cun yang sememey tahan sakit nie..aku pon dengan selambar mintak indian guy nie bg aku sket space nak duduk..sebaik la that guy so adorable n gentle..trus die bg aku duduk..

sedar2..dh kat stesen miharja..omg...aku tersalah naik tren.. suppose aku naik tren ke sri petaling...see betapa aku in pain n nak cepat sampai..mane tren yang dtg, aku men naik jer..

trus jer aku turun kat miharja tu..g jumpa guard kat ctu..sekali lg...baiknya insan2 di malaysia nie....terharu aku..di dalam kesakitan...terus aku kol kakda...

waaa......
nanges terus aku time tu.....sakit woooo..sape yang pernah rasa nie tau la ka...

pas nanges sorg2..aku kuatkan semangat gak..tukar tren amik yang sri petaling lak..kali nie memang kena make sure aku tak slah naik tren lg la....huhuhu...

finally, kakda kol..ckp suh aku trun jer kt sg besi.kakda dtg pick aku kt cana..berbunga2 aku...nasib baek lam tren nie ada tempat duduk...

pa pon..thousand of thanx to the indian guy..n also to staff at miharja station...

selamat gak aku sampai umah kakda nie...
(^_^)


Sunday, November 15, 2009

tErinGat pulOk....

Salam...

aduh..punyer la terlalu excited state ngemaskan barang2..sampaikan abis semua baju2 aku packing skali..takder baju basahan pon..

haaaaa...

laz2...

aku terpaksa pakai apa yang ado..pants lak disponsor oleh denim nana..wakaka
tak pernah aku pinjam suar orang nak dipakai berhari2..sebaikla esk dah nak g umah kakda..so, xderla aku segan sangat ngan nana..

td teringat ade lagi seket yang belum siap kemas..godek2 bawah katil,ada satu lagi beg tarik..

mak aiiii..berhabuk...nampak sangat la tak pernah terjenguk kat bawah katil ni...allllaaa..korang pon same kan..ntah2,,lagi teruk..aku kire ok lagi la..labah2 jer pon yang ade..hehehe

tengah lap beg tu..tingat la kat ex-rumate aku masa aku nginap kat kolej dedulu...kak ana...


ade kenangan sebenarnya dengan kak ana nie pasal beg..time tu aku dah abis exam,so nak balik dah la nie..kak ana bukan memang excited nak amik gambar aku yang gorgeous nie...so,aku pon melayan la...


snap sini,snap sana..posing sini,posing sana..laz2 ade g lima minit jer aku nak keja bas kat depan kolej..waaaaaasempat ker..nak turun lif lagi..nak lari2 lagi..

nie antara pic yg k.ana amik la..nak jdkan kenangan katanya

nak jadi citer..tengah kekalutan tu, kak ana pon offer nak angkat beg aku tu..skali...

prappppp...

korang agak2 ape la.....

tangkai yang tarik beg tu..hala..aku tak tau aper official name die..ha, tangkai tu la..patah sbelah..

hukhukhuk..camner aku nak tarik beg nie..dah la kembung semacam...

hadus..ngah aku can ala2 neves tu..kak ana pon trus masuk bilik amik selotape..waaaaa..kagum n terharu aku..terus die balut tangkai tu..kelakar aku tengok..malu ade, sedey ade...suma ade la...hehehe..test2..bole tarik..sempat la nie aku smpai pudu..ala..beg tu pon kat tempat barang je pon atas bas nnt..takkan la aku nak menarik2 beg tu atas bas kot kan..haish..~

hahaha..tu la antara kenangan aku ngan kak ana nie..


hye there.....

Salam....

ha..perasan sumthing tak pasal blog aku nie??

hermmmm...

penat tau arinie..seharian mengadap lappy...study pasal blog nie..ha..nie la hasilnyer...simple jer..tp aku suke..juz nice la kan..hopefully, korang yang singgah n baca blog nie pon takder la rasa serabut jer kan2..

special thanx tu my lurvely sis la...banyak bagi tips..hehehe

we both do adicted blogging...especially my sis la...

ha...pada sesaper yang ada nak tny pasal blog nie..bole jer..jangan segan2 ek..aku pon budak baru belajar gak nie....


Saturday, November 14, 2009

~eNd of stUdEnt's lifE~



Salam....

Ekceli khamis ritu laz paper aku..tp memandangkan too busy kemaskan barang2 (since kakda cakap nak datang amik arini)..tak sempatla nak share kat sini..

so, aku pon mengumpul segala kudrat kemaskan barang2...

and...

hasilnye...dkt 9 kotak jugakla barang2 aku...dasat kan..

so, lepas selesai semua, dapatla aku spent time depan lappy nie..ada keja lagi yang belum setel nie..tesis.....waaaa...need some more final touch before submit cds diz monday..then, wait for da final taklimat dis friday..saturday berpoya2..n sunday..GOING HOME..

waaaa...


nez sementer i'm gonna be a lecturer teacher..


ade rupa cikgu tak ek..


xkesahla cikgu praktikal ker..yang penting..aku dah tak de homework, assignment n the bez part is no more exam...bez nyer..

laz paper aritu paper quantum mechanics..the toughest paper aku pernah belajar la sepanjang aku bergelar pelajar nie..
belajar perkara yang kita tak nampak..can u imagine that?

finally....its over..


i'm too happy for that..lalalalala


laz day kelas en wan nie

Wednesday, November 4, 2009

eXam....the final onE...(^_~)


Salam....

Esok aku dah start exam..sem nie ade 4 paper jer..tp..memang tough la...sebaikla ade lecturer yang sangat concern...bagi hint sket kat kitorang..kalo tak..jenuh jugak nie...

laz paper lak ari khamis depan..so, minggu depan adalah minggu kamikaze aku la....waa....macam la a kamikaze sgt...selagi ade lappy nie...cam sambil nyelam minom air la...hehehe...


khamis depan nie jugak secara rasminya aku dah xkan duduk kat dewan exam lagi dah (tu pon kalo tak sambung belajar dah..huhu)..tp niat di hati nie memang nak sambung blajar lagi...doa2 kan la yer....

ha..berbalik pada tajuk n3 nie..aku agak teruja la sebenarnya...bukan ape...selalu, abiz exam memang raya la..tp next sem ade lagi exam...tp utk sem nie..next sem dah xder exam..juz perform very2 well utk praktikum nnt jer la.....suke3.....hehehe....

okla...nana dah ajak makan..so..nak g makan..banyak g yang belom cover nie..

so...doakan kejayaan aku eh kengkawan(^_^)


Tuesday, November 3, 2009

SETIA PADA Y SATU....


Salam.... Arinie, aku ada dapat satu email dari my mok..sajer la nak kongsi ngan korang2...ekceli maybe yang ramai dah penah baca kot pasal nie..tp, since my mok yang bg kat aku..so, berbunga2 la aku sket bila baca tu..so, sajer la ngade2 nak post kat n3 nie...hehehe


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati."


Sunday, November 1, 2009

hEllo nOvembEr...(^_~)

Salam...

Sedar tak sedar, dah masuk bulan november pon kan..kejap jer tahun nie berlalu...aku lak kat uPsi nie tak sampai pon sebulan je lagi..5hb nie exam 1st paper dah stat..n laz paper 12hb nie..after dat, planning nak g survey skolah n kalo bole cari siap2 tempat kediaman la...hope..flow tu ok la..

wish me luck ek..(^_^)

waa...nape malas sangat nie....

Salam..

huhu..tak tau nape aku tersangat malas lately nie..paling aku malas bila nak kena menaip references untuk tesis aku nie....waaaaa..helpppp me..(over lak..hehe)

ha..sebut pasal tesis..ade tak aku gtau yang tesis aku dah sia..ha..jangan wat terkejut lak..aku nie malas2 pon ade time tau..aku dah berjaya siapkan tesis aku..cuma tinggal references nie ja..hadoila..

hope..malam nie dapat la hidayah hendakNya...(^_~)

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget