Friday, July 31, 2009

Secret Admire...

arini rasa cm nak cter sal secret admire....

td,beberapa minit lalu kan,aku berjaya jugak beranikan diri view fs s.a aku...ekceli..x-s.a aku.. utk pengetahuan korg,die la 1st guy yg aku perasan sjak 1st class lg (sem 1 dlu)..he olready change...a lot.. xtau la samada aku yg silap atau memg btul he really change..

i looked at his pics..n also read his blog..seems like he got so many probs.but that was 5month ago..rite now...i don noe wat exactly happen to him..aku xpnah pon bertegur mesra ngan die...we do talk..but only when we in the sme group assignment..ak tingin nk tegur n borak2 ngan die.. aku nk sgat tau die nie jnis yg mcm mane..so many bad things i heard 'bout him..dlm 3thn aku knal die scara xrasmi nie..ke'xcited'an aku bile jmpa die memg dh bkurang. he had couraged me a lot...walaupon,die xpenah tau tu... kan bez kalo we both become fren..juz fren..

susah kot...coz,of coz aku yg kne mulakan rite..
ermm...cn i juz let it go???...pray dat he will be ok n success in his life...

Thursday, July 30, 2009

semalam yg ape2 ntah...

haluuuu...

so suprise...upsi tutup seminggu...from 31 july till 9 august...nie suma gara2 wabak h1n1 la nie...aduh..gler...

malam sblum tu pihak kolej dah wat announcement..pelajar2 suma dikuarantin satu ari..esknyer..pg2 aku dapat msg dari ema gtau kelas tuk aritu suma batal.kampus tutup..pastu..kabar berita trus tersebar dengan pantasnya. till kul 3 lbey time tu xsalah aku, TNC upsi umumkan pelajar yang sihat dibenarkan balik n cuti serta merta.yang sedeynyer.cuti mid sem diawalkan.abis burn aku nyer tiket..kunun2 sem nie nk balik la ngan ketapi memandangkan nie sem laz aku kt tjg malim nie..tp..xdapet gak..

aku n nana trus g cri tket..omg...ramai gler org dkat kaunter tket sks tu...finally,we both decided tuk redah jer g stesen bas tjg malim tu..balik umah,ktorang trus packing2..amik mane yg sempat capai jer..rasa cm time tu alien ngah attact upsi jer..wakakaka...(time nie rasa klakar lak,walhal semalam bukan men cuak lagi)..

flow aku n nana sgtlah lancar semalam..pas ciap packing,ktorang g bus stand,adebas...nek bas,org trus penuh n bas pon jlan...bas singgah ktm jap since ade gak yg nak g ktm..gler ramai org kt cna..punyer la kaget time tu,aku terlepas pluang nk snap pic tu...sayang sgt..kalo x,bole share2 kt cni.. then,bas pon gerak g stesen bas tjg malim...

nie aku curi2 amik nie..mintak maap la pada sesiapa yg berkenaan..

waaaaaa...ramainyer org...bertopeng...hu..takut seyh..aku xder pon mask..tny bas starcoach,kul tjuh..time tu 5.30pm..lmbt laie nie..aku g kaunter TM-KL..kunun2 nk cari bas kul 6..ntah dr maner la dtgnyer idea nana,die bole g kt sorg indian nie(pekerja TM-KL),push2 mamat tu suh dapatkan gak tket on d spot..while aku still beratur gak.. n suddenly,nana called aku...we got the tickets...waaaaa...bez gler...org len bratur pnjang,ktorang lak bole trus jer nek bas TM=Kl tu..mujur dpt bas ok..5.40,bas pon grak g kl...hurm...bye tjg malim...hope everything will be ok when we'll back soon..

6.45pm- ktorang smpai kl...xder pon org pkai mask..t.tba aku rasa cam kl lak laie slamat berbanding tm...hehehe..(padahal,sebaliknya)..aku teman nana kuarkan duit n cri tket..trus dpat..bas nana kul7..fuh..everything became smooth..pas plok ciom ngan nana..aku pon trus grak g ptrajaya....

i'm here now..waiting for my mum...

Sunday, July 26, 2009

pD = bEz + adventureous + memorable..

haluuuuu.....

laz friday....aku n kgkwn g pD...seperti yg ktorang dah plan dr awl2 sem laie...akhirnya tercapai gak hajat ktorang nk jejakkan kaki kt port Dick nie...

24 Julai..
ktorang bertolak dr stesen bas tjg malim direct ke seremban kul 11.30pg.. suma excited sgt.. berbekalkan sndwich ala2 tuna nana tu, ktorang pon smpaila seremban lebey kurang kul 1ptg..

smentara tggu bas kt tM..

then ktorang trus chek bas g port dickson. elok2 jer ktorang nek,bas pon grak...dalam bas tu,memg xpedulik org len dah...sejam jugak la pjlanan ktorang tu.finally,smpai gak port dickson.. trus ktorang amik cab g hotel yg ktorang olready book (tu pon sgtla laz minute booking).. dila,ad,shake,ayu n sal smpai dlu kt hotel tu, then baru cab ktorang (aku,nana,mimah n misah). pelik aku,muka sorg2 dah cm neves semacam ja..upanya hotel tu ngah renovate..nana yg booking hotel tu dah neves gler..trus g tny receptionist kt ctu...ha..sebaik btol...

at terminal 1,seremban

our next destinatiOn..

hotel tu skang nie known as Cozzi Hotel. memg dekat gler la ngan pantai tluk kemang tu..rate die not bad la...tp servis agak kureng la..

since ktorang xsempat lunch,ktorang pon trus la menyerbu kdai mkn..adoila..lapo gler msing2 nie..tp pling bez bile ABC shake ada dging..xcited sgt kot tukang masak tu menggoreng,smpaikan daging tu terbang ke mangkuk ABC..hehe..yg sup misah lak berlaukkan lalat...mcm2..nsi ayam,dapt lak ayam pencen...redha jer la ktorang nie mkan..mkan tetap makan..hahaha..

pas agak kekenyangan la kan,ktorang pon jln2 kt kdai2 baju..bajet jer xmo bli ape2..alih2 aku sempat jugak beli 2pasang t-shirt.. mimah n sal lak sempat men volleyball..tengah jln lak tu..jenuh shake yg dh mcm ckgu pembimbing nie kawal dorang..hehe..

shopping time..

tunggu org offer naik banana boat nie..

then,jln2 tepi pantai la kan..tgk sunset.. yg bez..xplan lgsung nak nek banana boat petang tu..tp dek rayuan abg banana tu..ktorang pon cair la..(cair ker??) bez gler....die bwa round2 spanjang pantai tu..dah la suma msih ber'jeans' lg..singgah la pulau ape ntah..penuh ngan batu2 n sedikit smpah la..tp cntik..


ready girls....

puas nek banana boat, ktorang pon wat la formation..penat gak nk guide sorg2 nie..finally,jd gak.. P.d.FiZiK.. kena lak sunset time tu..memg somel laa...

malam...
ape lg...mkan la..aku yg memg lapar gler order nsi greng kampung 'banyak' kt akak tu..tp memg sedap la mkanan kt kedai tu..cuma yg xbape bez..teluk kemang quite boring time mlam2..suma kdai tutup..sush gak nk cri kdai mkn..

having durian after dinner...



nez..lpak lg tepi pntai..boring tgok ombak yg cm ganaz semacam jer,ktorang dok lam bulatan n wat lDk...ala2 lDk la...mcm2 cter kuar time nie..kt kul 12,ktorang pon grak balik hotel..

nak jdikan cte,ada lak mamat psiko leh terjebak ngan ktorang..memg adventureous la time tu...so scary...mula2 jln2 lju2...pastu mkin laju dan laju..laz2...suma lari..mamat tu pon lari skali..hehehe..pk2 balik,kelakar lak...akak kdai yg ktorang mntak tlg tu ckp,mamat tu xsiuman..frust dlu...cian lak dgr..tp takut pon ader.. mimah muka cam baldi (pale=pail) dah,bak kata nana..pas tutp kdai,mamat tu ada lg,tp akak tu dh bg homework kt die..kne kupaskan bawang...mamat tu ralet jer,akak tu trus ajak ktorang balik...fuh..lega sgt bile dpt masuk jer bilik hotel..

25 Julai...

pg2 ktorang dah bangun..nk mandi laut punyer pasal...then nek banana boat g skali..ceh..abg banana yg mencairkan ktorang smalam tu tpooo...mane de rmai org pon brebut2 nek banana boat.ktorang lak jd planggan 1st die aritu.. mandi punyer mandi smpai la boring..tp mimah tu xboring2..org len dah nek atas dah..ngadu lapo,die tetap maintain lam air tu..usyer org la tu..

kul 12,ktorg pon chekout..nek bas jer dr tluk kemang tu g pD...suma syik tDo jer lm bas till smpai seremban. g lunch jap,then trus balik tM...

overall..trip kali nie memang bez sgt2...

p/s:more pic, nnt sy ltak ek..

Sunday, July 19, 2009

setem...

salam...

semalam aku, nana n ad g tengok tayangan perdana filem setem. ekceli filem tu akan ditayang 31 julai nie..nama pon tayangan perdana kan..mesti la filem nie julung2 kali ditayangkan kan...hehehe

punya la ramai nak tgk citer nie,smpai ktorang tepaksa ambil sesi kedua...suppose tayangan tu dkt panggung budaya..ktorang dah la bejlan kaki dr bus stand kt pntu timur tu ke panggung budaya..smbil2 berposing la kan since ktorang smpai agak awal..tp bile smpai jer kt cna..cam pelik jer..xmeriah lagsung...sorang pon xder kt luar panggung tu..kenderaan pon langsung xder kt kawasan parking...huhu..ktorang salah tarikh ker..dah la kt tket tu xder pon tulis tarikh..juz ada waktu sesi tayangan jer..mcm2 la andaian ktorang wat...sebaikla nana tetiba nmpak memo yg saiz die separuh A4 jer gtau ada perubahan tempat...ape la...sebaik nmpak..lau xnmpak...kan rugi dah tiket tu..

tengah tunggu bas nak g kampus nie..

on d way nak g panggung budaya..



dah smpai auditoriom (tempat tayangan tu), mengah jugak la...tp, posing tetap posing....hehehe..bila pk2 balik,klakar lak...yela,ktorang jer yg agak xcited bergmbo nie..ader la mata2 yg memandang...nk join skali kot..hehe..yela..dh 10.20 dah..lom kuar lagi org sesi pertama nie..ktorang kt luar nie dah ala2 nervous dah...


nie la poster cte setem nie..tp cam renyuk dah kan..

finally...dapat jugak ktorang tgk citer Setem nie....bez..klakar..nnt jjgn lupa tgk tau..

wajah2 kegumbiraan..

Saturday, July 18, 2009

shopping yang xdisengajakan...hiiiii

salam...

kesinambungan dari cter g midvalley semalam..sebenarnya g cna pon sebab nak tgk cter harry potter sambil window2 shopping...tp,xsangka lak aku bole terbeli beg n sandal yang sangat cumil. (n tanpa disengajakan gak aku telah bikin nana jelez dgn kasut yg cumil itu..)hehehe...

tp...aku memg epi n puas la dapat beli beg tu..ekceli beg tu adalah beg yg aku ngah galas dalam pic kt bawah nie...huhuhu...lepas beli,trus jer cri port yg seswai n tukar beg...ha..bukan aku jer yg xcited nk guna beg bawu beli nie...nana pon... yg klakar tu...ada pulak org terperasan beg yg ktorg bwu beli tu...siap tunjuk2 ktorang...time tu agak shy2 cat la..tp..biar la..bkn kenal pon dorg tu..

punya la epi...smbil jln2 tu...siap nyanyi2 lagu bob marley...hehehe..truk betul...tp aku suke la...




orait x???nie la beg baru aku...


nana wif her new bag...

jln2 xder keje...

mula2 konpius..nk tgk harry ker skrip...laz2...


sanggup bratur panjang2..nak tgk harry punyer pasal..

haluuu...

ngah dalam happy mood laie nie...dok complaint serabut smalam, bole plak aku ajak nana (roomateku) g KL semalam..ekceli pg tu ktorang ada klas ganti. kelas en. wan zul...camner lah aku bole dengan selambernya ajak nana g kl..nana pon on jer.so,lpas klas tu, ktorang trus g bli tket...tengahari tu jugak ktorang g kl...destinasi ktorang,midvalley...

sampai jer midvalley..trus jer terjah gsC...nak tgk harry porter la..tp bile tgk poster skrip 7707 tu...cam bez lak..tp pk puney pk..laz2 aku n nana decide nak tgk harry gak...so,ktorang pon bratur la..panjang gler...ble dah borak jer..tak terasa lak yang line tu panjang..kejap jer dah smai kaunter..

pada yang belom tgk cte harry porter nie..tgk la..xrugi..mcm2 perasaan muncul masa tgk citer nie..n hampir2 nangis la aku semalam..punyer emo...hehehe

Thursday, July 16, 2009

serabut....

herm....aku rasa baru minggu kedua,tp keje dah mula membelenggu aku skang nie..banyak pula assignment aku nak kene ciapkan dalam masa terdekat nie..td, g lab TFP(class microteaching) ktorang dah mula agih tugasan presentation..aku...ha..minggu depanla aku kene present.. so,skang nie aku kne mula mencari2 maklumat n sediakan slaid.aku sebenarnya tak suka present nie..bukan apa..aku tak suka perasaan aku nie bila time nak present..mula la nak seram sejuk,nak sakit perut....suma datang skali time tu..camner ek nak tingkatkan confident level ie??

skang nie..dalam masa yang sama gak aku kene jalankan tesis aku..aritu konon2nya nak wat modul learning courseware...pastu...cam susah jer lak,aku change mind and decides nak wat learning modul hardcopy... dah siap cari bahan n sediakan proposal,aku g jumpa supervisor aku... bila dah jumpa lak, dia suggestkan aku wat eksperimen...cara die bg opinion tu wat aku impress..menarik n lain sket la...yela..aku realize yang agak ramai la kengkawan aku yang mula decides nak wat leaning modul hardcopy nie..so,mesti la saingan tu agak ramaikan.. better aku wat eksperimen nie..

so,aku dengan muktamadmadnyer akan wat eksperimen...bahan dah ada.tinggal nak uruskan time lab jer dengan lab asisstant tu..hopefully suma ok la kan...kene siapkan suma on time..

tp...aku serabut lagi nie...

Tuesday, July 14, 2009

kuruS....

makan tetap makan....hehehe


herm.....

aku skang nie lam proses nak menambahkan berat aku nie.... isau lak aku...makan rasanyer cukup jer...berlebey laie ader la...tp...cm nie gak la aku...huhuhu...pakcik tu dah bising2...tp aku belom tahap nak mencuba weightgain laie laa...hehehe...agak2 perlu tak ek...???

dah la kurus,kecik lak tu..atleast kalo bmi aku cukup2 makan tahap normal tu...kira dh besar rahmat la tu...isau aku...takut tetiba..badan xnaik2..kolestrol lak yang naik nie...

oooo....isaunyer sayer....

Saturday, July 11, 2009

sem baru.....

salam....

sem nie aku dah sem 7..maknanya,sem depan aku akan tinggalkan tanjung malim nie n g praktikal kt skolah...herm...macam xpercaya pon ada..yela..dul,masa mula2 daftar masuk uPsi nie,macam banyak jer 8sem tu..4tahun nak blajar kt uPsi nie..fuh... tp skang nie...ha..dah nak g praktikal lak..

sem nie gak aku wat rekod ak senirik..org len suma dah daftar masuk,ak lambat 2ari...ari rabu bawu aku g klas... tp tu bkan bermakna aku sajer2 xmo g klas... ekceli,aku kena g test jpj ari slasa tu...alhamdulillahla...suma bejalan lancar..huhuhu...org len suma dh berlesen kan..aku jer yang lmbat amik..

time aku g daftar nk blajar mandu tu,aku tgk cam aku jer yg lahir thun 80-an...dak2 len nie kebanyakannya lahir thun 90-an dah...hehehe..means that aku la agak berumur kt ctu..hehehe..
tp xkesah le..peduli aper kan..bak kata mok aku la kan..

ha...citer pasal sem baru nie..minggu 1st nie pon dah ada klas tambahan n test..memg agak strugle la sem nie...kene wat microteaching, tesis lg,projek lg...herm..mampu ker aku????
hopefully mampu la kan..result kene gempak...dah laz sem nie..

so,azam aku...xmo la stadi hard sgt...tp smart...sempat laie plan nk g PD mggu dpan..so..tggu la citer aku seterusnya lak sal PD nnt....;)

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget