Wednesday, December 22, 2010

hye u olls !!

Salam 1 Malaysia

Morning..!!

Wah, semangat betul aku arini, awal2 pagi dah bangun post entry kan !! haha
Sebenarnya aku bangun awal2 ni pon sebab nak reply msg dari sepupu aku kat facebook pasal family gathering kitorang 31st Dec nnt. yang nie, later aku story ek..

Ok, sekarang nie, mood aku still happy tahap gaban. haha!! ayat selalu over kan.
tapi serius, aku happy..

1. aku skang ngah bercuti selepas sebulan buat orientasi di sekolah (ade lagi 2 bulan orientasi tu !!)
2. cuti aku dipanjangkan sikit oleh Puan Pengetua (mungkin die tgk kitorang tekun je wat keje2 yang sepatutnya bukan keje kitorang..huhu)
3. aku dah dimaklumkan, aku akan ngajar fizik tingkatan 4 (5tahun aku belajar, sia2 la kalo tak apply kan2 )
4. gaji dah masyuk (terima kasih kak sal yang berusaha mempercepatkan proses gaji kitorang)
5. aku dapat sambung semula hobi aku yang agak lama aku control nie ==> shopping !! yippi
dan
6. mak dah planning nak g jenjalan sepanjang aku cuti ni


ok, cukup dulu untuk arini..jumpa lagi esok !!

jom breakfast..

♥♥♥♥

Wednesday, December 15, 2010

Demi gaji....hihi

Salam 1 Malaysia

Hye u olls. Ape khabar ? i still caught the flu n cough. homesick kot.
tapi aku masik kuat macam badang tau.. kire berjalan pegi sekolah ari2 tu mampu lagi la..

and makan pon berselera je. hehe


OK..back to the topic.. harini, aku sendiri pon antara percaya dan tidak, telah memberanikan diri jumpa kerani sekolah. Kenape? ha..untuk time2 macam sekarang, tak lain dan tak bukan, mestila pasal gaji.

akak kerani tu macam dah bole agak je aku nak soal die ape. hehe. so, die dengan senyum yang aku rasa manis la, bagitau aku, gaji 20 hb nie masuk.. OMG2..aku tak tau time tu muka aku macam mane (muka tengah control nak senyum. haha)

dah aku tengok akak tu pon mood cam baik je, aku pon tanya la skali pasal wang bantuan akhir tahun tu ( dengan harapan kitorang yang baru posting nie dapat)
die senyum lagi..hihi

"betuah kamu nie, baru keje dah dapat duit bantuan. rm500 lak tu"

waaaaahhhh.. aku sangat suke !! dalam hati,
"ye akak, saya rasa, saya sangat bertuah..."

alaa, korang kalo di tempat aku pon, aku berani jamin, korang mesti lagi suke dari aku kan..


p/s: minggu depan cuti !!
♥♥♥♥

Friday, December 10, 2010

Tomorrow..tomorrow and tomorrow....

Salam 1 Malaysia..

Hey there...ape khabar semua? harap hari nie hari yang bez la untuk kite semua..termasukla aku..
so far, everything is under conntrol..key in markah pon berjalan dengan sangat lancar (baik pulak siste SISPA nie nk cooperate arini..)

then, aku pon dah generate energy..harini, menu lain sikit dari biasa...

MEE KARI

super duper marvelous !! tak tipu .kalo sesape yang tinggal area2 ipoh ni, sila la ke warung mak cik nie..memang kalo korang g kul 9, makanan2 die dah abis.. lain kali, kalo pergi lagi, aku snap pic warung mak cik ni ek..warung nie dekat2 dengan kuarters guru dkt Pengkalan.

ok2..ape kena mengena semua nie dengan tajuk entry aku ni ?? haha

sebenarnya aku just nak bagitau, esok aku nak pergi Tapah jumpa En Azman..hehe..



saje la nak panjangkan entry nie .
mood : H.A.P.P.Y
♥♥♥♥

Thursday, December 9, 2010

Its a wonderful day !!

Rain..rain..go away...
come again another day...
birds and children want to play...


Salam 1 Malaysia..

Its raining today (jarang kan aku start ayat speaking english kan..haha....) so sejuk...tapi aku suke...dapat pulak pekena nasi lemak tadi..so yummy..




First and foremost....aku nak ucapkan HAPPY 23rd BIRTHDAY kepada CIK ZURLIANA ZAINUDDIN (dengan harapan cepat2 bertukar status)


moga panjang umor, murah rezeki, di percepat jodoh n terus menerus ceria seperti sedia ada..

Secondly...aku semakin suka dengan suasana di sekolah ni even, korang faham2 la kan, nak menegur budak2 yang semakin dewasa ni agak menyakitkan hati, tapi cikgu2 kat sini memang best dan superb..

Banyak juga keje yang aku kene buat (cikgu pon kene raging tau..jangan ingat bile jadi student je..huhu) tapi, tak de laa rasa membebankan pon. banyak pengalaman aku dapat n yang paling penting, pengetahuan aku tentang gaji semakin banyak..haha !!


p/s: tak sabar nak jumpa en azman
♥♥♥♥

Wednesday, December 1, 2010

ooohh december...here u are..

Salam 1 Malaysia..

Hello December...hope u will be one of my favourite December in my life...WHY..??WHY??

hah...it is because..(mengambil mood students yg tengah SPM..)

1. ramai banyak sungguh birthday insan2 istimewa on December
-wawa
-nana
-kakda
-kak nadiah

2. i will get my 1st salary....waaaaaahhhhh !!!! sangat best

3. akan berjumpa dengan pria pujaan hati yg rasanya dh sebulan lebih tak jumpa

4. nak g showroom perodua...lalalalalala




cantik kan....myvi EZl...oooohh..termimpi2 dah nie..lg2 kalo dapat kaler nie...
sape rasa cantik, sila angkat tangan sambil buat wave ye..=)

p/s: bile nak datang rajin nie...

♥♥♥♥

.:k.a.w.a.n:.

Sudoku Puzzles