Sunday, October 25, 2009

Harinie....

Salam...

Harinie aku telah buat perkara yang aku seniri pon tak percaya..

Pagi2 buta lagi aku dah bangun (tu pon sebab nana dah bangun and siap2 nak g kedai beli downy)...nana gtau lalat banyak kat luar-hurung sisa2 ayam semalam tula...nana mintak aku tegur la akak tu...hermm aku dengan muka sememey nie bangun la..cam kena pukau ngan nana..hihihi..

keluar bilik,tgk akak tu dah masuk bilik die..aku pon masuk bilik semula.nana nak kuar g kedai dah..lahai..kucing lak kat depan pintu umah.terpaksa la aku mengawal selia kat depan pintu tu kejap..then aku tengok akak tu ngah siap2 breakfast kt dapur...herm..nak tak nak,kena gak gtau..

so..dengan setabah ati,aku pon beranikan diri cakap ngan akak tu..aku marah2 po semalam,nak tego orang nie aku tak suke sangat...susah.. aku pon cakap la..xplain kat die..bg inquiry learning kat die..suh die pk jap camne kalo die kat tempat kitorang nie..

and.....

wow....

aku tak sangka die bole terima teguran aku..die pon ngaku la die salah (tp die kata kitorang pon salah...cait..)..tp xpela..as long die xbagi kucing2 tu makan depan umah n tak bawa kucing2 tu masuk umah dah la....

haha..kelakar lak pk..

petg td,aku nak masak air,akak tu ngan makan..die siap pelawa aku makan sekali la..herm..amazing...since org berbaik ngan kite, aku pon berbaik2 la..

moral of da story...

ape ek...ha...sebelum kite nak berbaik ngan makluk laen..kite kena la berbaik sesama manusia dulu..(^_^)

1 comment:

shuhada said...

haruss gitu.. xpo, sabar separuh dr iman. next sem, dok umah len pulak..

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget