Tuesday, September 29, 2009

Rayer Yang macam2...

Salam...

Herm..Long story nak dikongsi kat sini...Ekceli,macam2 berlaku pada aku n family menjelang Aidilfitri (cm lagu dj dave lak..hehe) kali nie..

Suppose,aku balik ngan kakda n her family on Friday..2day b4 raya kan..tp,nak dijadikan cerita, kakda, sufiyyah n afiq involve ngan xcident ari khamis tu.. petang tu,aku dapat kol dari kakda ckap dorg xcident..syukurla suma selamat...cuma,kereta tu teruk la rosak gak..n sufiyyak..patah pergelangan kaki die...sian kakak...



ekceli, kakda on the way dr amik sufiyyah's birthday cake..xsangka pulak nak jadi cm nie...paling sedey,kakak la..baru jer smbut birthday die ke-3 sari sebelum tu..bukan main xcited dak kecik tu nak tiup lilin..alih2,lilin kemana,kek lak hancur..


so, bile keta kakda xcident nie,secara rasminya,ktorang xder langsung la kenderaan untuk balik beraya thn nie...what so suprised!!!xbalik rayer???huhuhu...nangis jugak la aku ritu..tp, kakda ckp die akan try carikan jugak kereta..no matter what, suma akan beraya kat kedah thn nie..

pg2 jumaat tu jugak, aku g terjah naik bas g umah kakda. abang ipar aku lak on the way g amik keta yang dorg sewa untuk balik beraya nie..merasa jugak kitorang naik ford lexus aritu..hehehe..

since kaki kakak dah disimen, so perjalanan yang sepatutnya 4jam tu dah jadi dekat 12 jam la..kitorang gerak kul 6.30 petang dr ptrajaya,n kitorabg sampai sungai petani kul 5pg..sempat la bersahur..memang sangat memenatkan..paling kesia,kakak la(xtau dah berapa kali aku asyik ulang ayat nie)..tp,memang kesian pon..baru 3tahun,kaki dah bersimen.time2 nak raya lak tu.tambah lak nak kena travel jauh..paling aku ingat,entah berapa kali la die asyik tanya kitorang "dah sampai umah tokwn ke ni?"...huhu..

tp..tu suma citer seminggu lepas..skang nie...she olready recover..dah mula xtif n dah leh gurau2..main ngan adik die la..mengesot sampai ke pntu dapur pon dah bole..she's so strong n makan pon dah banyak..

so,doakanlah kakak farah sufiyyah get well soon ek n bole cepat2 g skolah..dah xsabar sangat nak g skolah tu...

one more thing...28.09.2009, bertambahlah sorang lagi ahli keluarga aku...muhammad danial harith..sepupu kepada sufiyyah n afiq..waa,...sukela afiq..dah ada geng..n bertambahla sorang lagi anak sedara acu..=)



2 comments:

shuhada said...

acu.. huhu kesian kan kita.. tapi kita heppi2...

meaa said...

ha..tula...yg penting kita maintain epi..hehehe

.:k.a.w.a.n:.

There was an error in this gadget